Altibrygg AS - Det du trenger for å brygge øl
  • Hjem
  • Kontakt oss
  • Råvarer
    • Humle
    • Basis malt
    • Spesial malt
    • Flaket malt
    • Fersk gjær
    • Tørr gjær
    • Tilsetninger
  • Ølsett
    • Ølsett Allgrain >
      • Altibrygg's egne ølsett
      • Ølsett Allgrain Lager
      • Ølsett Allgrain Ale
    • Ekstrakt ølsett
    • Cider og Hard seltzer - Ekstraktsett
  • Bryggemaskiner
    • Bryggemaskin - Utstyr og deler
    • 30/40 liter - Bryggemaskiner
    • 60/70 liter - Bryggemaskiner
  • Bryggeutstyr
  • Fat og Co2
  • Diverse
  • Essenser og diverse
  • Flasking / boks
  • Gjæring
  • Glass og barutstyr
  • Arbeidshansker og klær
  • Komplette pakker
  • Mad Millie - Startsett ost
  • Rengjøring
  • Tappeutstyr
  • Vin
  • Hjem
  • Kontakt oss
  • Råvarer
    • Humle
    • Basis malt
    • Spesial malt
    • Flaket malt
    • Fersk gjær
    • Tørr gjær
    • Tilsetninger
  • Ølsett
    • Ølsett Allgrain >
      • Altibrygg's egne ølsett
      • Ølsett Allgrain Lager
      • Ølsett Allgrain Ale
    • Ekstrakt ølsett
    • Cider og Hard seltzer - Ekstraktsett
  • Bryggemaskiner
    • Bryggemaskin - Utstyr og deler
    • 30/40 liter - Bryggemaskiner
    • 60/70 liter - Bryggemaskiner
  • Bryggeutstyr
  • Fat og Co2
  • Diverse
  • Essenser og diverse
  • Flasking / boks
  • Gjæring
  • Glass og barutstyr
  • Arbeidshansker og klær
  • Komplette pakker
  • Mad Millie - Startsett ost
  • Rengjøring
  • Tappeutstyr
  • Vin
Search by typing & pressing enter

YOUR CART


Vinsett & diverse

Bag In Box Pose 3l
Bag-In-Box pose med 3 liter kapasitet til bruk i Bag In Box 3 liter eske.
En yppelig vinpose du fyller med egenlaget vin. Kranen er avtagbar og klikkes på plass når posen er fylt opp.
Pass på å ikke fylle mer enn 3 liter, da blir posen enklere å håndtere ned i esken.
Farge: Klar
Størrelse: 245x330mm
Picture
Bag In Box Kartong 3l
Bag in Box eske for 3 liter vin eller lignende.
Husk vinposer i tillegg.
Farge: Brun
Picture
Bag In Box Komplett 3l
Bag in Box eske for 3 liter vin eller lignende.
Vinpose inkludert.
Farge: Brun
Picture
Bag In Box Pose 5l​
Bag-In-Box pose med 5 liter kapasitet til bruk i Bag In Box 5 liter eske.
En yppelig vinpose du fyller med egenlaget vin. Kranen er avtagbar og klikkes på plass når posen er fylt opp.
Pass på å ikke fylle mer enn 5 liter, da blir posen enklere å håndtere ned i esken.
Farge: Klar
Størrelse: 380x295mm
Picture
Bag In Box Kartong 5l 

Bag in Box eske for 5 liter vin eller lignende.
Husk vinposer i tillegg.

​Farge: Nonne Noir eller La Mancha
Picture
Picture
Bag In Box Komplett 10l

Komplett Bag in Box levert med brun eske og ALU innerpose.
Den innvendige aluminiumposen er spesielt egnet for vin takket være den ekstra oksygenbarrieren fra ALU-laminatet. posen er produsert av.
NB! Disse posene er ikke egnet for varme væsker!
Pakken inneholder:
  • 10L ALU-innerpose
  • Tappekran
  • Kartong
Picture
Campden 100g /Sulfitt

Campden pulver. Benyttes til å forhindre oksidering, ta livet av eventuell villgjær og stoppe evt pågående gjæring.
Dette pulveret kan beyttes i vin, øl, juice, most av frukt ol. og kan også fungere som et desinfiseringsmiddel (sammen med sitronsyre)
Inneholder kaliummetabisulfitt som er en atioksidant.
Dosering:
For å forhindre oksidering og stoppe gjæring: 1g / 10 liter
For desinfisering: 1-2g Campden pulver + 0,5g sitronsyre / 1 liter
Picture
Gjærnæringsalt

VINOSOL GJÆRNÆRINGSSALT 2X10GR
GJÆRNÆRINGSSALTET GIR NÆRING TIL GJÆREN. INNEHOLDER MINERALER OG VITAMINER. TILSETTES I STARTEN AV GJÆRINGEN ELLER SENERE OM GJÆRINGEN GÅR LITT LANGSOMT. HELLES DIREKTE I KARET. 
NÆRING TIL 2X25L VIN
Bilde
Startsats (gjær + næring) 

VINOSOL STARTSATS (gjær+næring) HOLDER TIL 25LITER VIN
Vingjæren skal gjøre mesteparten av arbeidet, så det er viktig å få satt den riktig og godt i gang. Man bør imidlertid være oppmerksom på at gjæren dør ved ca. 35 °C, slik at man unngår å skålde den eller tilsette den i en varm fruktmasse.
Tørrgjær har større holdbarhet, større innhold av gjærceller per kultur, og derfor starter og gjærer den som regel hurtig. Tørrgjær skal også helst vekkes fra sin dvale før den brukes. Dette gjøres ved at man tilsetter en pose tørrgjær til 2 dl kokt avkjølt vann, 30-32 °C, og lar det stå i bløt i 20-30 minutter. Oppløs så gjæren og rist den kraftig. Da gjæren er tørket på en spesiell måte, skal den kun oppløses i vann og ikke tilsettes noe annet. Når den oppløste gjæren tilsettes en ballong saft, må ikke temperaturforskjellen mellom gjær og saft være mer enn 2-3 grader. Hvis man tilsetter en varm gjær til en kald most, kan den få kuldesjokk og det forsinker gjæringen mye
Bilde
Vinsvovel 10g

VINOSOL VINSVOVEL 2X5G
VINSVOVEL STERILISERER OG MOTVIRKER OXIDERING AV VIN. TILSETT CA 1-2GRAM PR 10L FRUKTMASSE. LUFT OG RØR OM I CA 2 DAGER FØR DU TILFØRER VINGJÆR.
Bilde
Gjærstopp 10g

VINOSOL GJÆRSTOPP 10G
RØR UT POSENS INNHOLD I ET GLASS VANN. TILSETT DERETTER OPPLØSNINGEN I VINEN UNDER OMRØRING. ALL GJÆRING OPPHØRER INNEN ET DØGN.
HOLDER TIL 25L VIN
Bilde
Sitronsyre 25g

SITRONSYRE BRUKES FOR Å SKAPE ELLER ØKE SYRLIGHETEN I VIN. GJÆR TRIVES I SYRLIG MILJØ. TILSETTES FØR GJÆREN. KAN OGSÅ TILFØYE SITRONSYRE FOR Å JUSTERE SMAKEN I FERDIG VIN.
Picture
Bentonit 10g

Picture
Vinsyre 10g

VINOSOL VINSYRE 2X10GR
VINSYRE BRUKES FOR Å ØKE SYRLIGHETEN I VINSATSEN. MINSKE PH.
GJÆREN TRIVES BEST I SURT MILJØ. VINSYRE KAN OGSÅ BRUKES FOR Å JUSTERE SMAKEN ELLER SØDMEN I FERDIG VIN.
Bilde
Vermouthurter

Vermouth urter brukes for å gi vermouthsmak på vinen. Vermouth er en sterk hvitvin eller rødvin, ofte veldig søt. Tilsettes etter klarning, jo lengre urtene får ligge i vinen jo sterkere smak (ofte 3-7 dager før de siles bort)
Picture
Vinsyre 100g Tartrol

Vinsyre / Tartaric Acid i pulverform.
Dosering: 10g i 10 liter øker syrenivået med 1 g/L.
Syrenivå i vin defineres som gram vinsyre pr liter. Dersom en oppskrift oppgir syrlighet som svovelsyre, kan det ganges med 1,53.
Picture
Snabbklar 25g/ ekspressklarning

VINOSOL EKSPRESSKLARNING - SNABBKLAR 25G
PAKKEN INNEHOLDER KISELSOL OG GELATIN OG KLARNER VINEN DIN. TILSETTES ETTER GJÆRSTOPP. 
BRUKES TIL HVITE VINER. RIST BORT ALL KULLSYRE FØR KLARNINGSMIDDELET TILSETTES. FOR MYE AV KLARNINGSMIDDELET VIL GJØRE VINEN LITT GRUMSETE, SÅ PRØV DEG FREM.
25G NOK TIL 25L VIN
Bilde
STERKVIN KJEMIKALIER 

STERKVINKJEMIKALIER
Posen er nok til 25 liter vin, enten het eller lettvin.
Pakken inneholder: 8 gr.rendyrket spesialgjær, 10gr. gjærnæringssalt, 5 gr. pektolase, 10 gr. gjærstopp og to poser klarningsmiddel (kiselsol og gelatin).
Bilde
VINKORK La Mancha (24x38 press) 30 stk 

Bilde
KRYMPEHETTER

Picture
VINKORK APP De Luxe M/A ,

Bilde
Vinkritt 40g

FOR REDUKSJON AV FOR HØY SYRLIGHET I VINER. DEN BRUKES TIL Å NØYTRALISERE OKSALSYRE SOM I RABARBRAVIN.
​POSEN HOLDER TIL 23-25 LITER VIN. LØS OPP KALKEN I LITT OPPVARMET VIN OG TILSETT I BRYGGET.
Picture
Pektolase/Vinenzym

ENZYMER SOM BRYTER NED PEKTIN, SOM FINNES I ENKELTE FRUKTER OG BÆR. FLOTT Å LEGGE TIL FOR Å REDUSERE ELLER UNNGÅ AVLEIRINGER AV PROTEINET I HJEMMEBRYGGET VIN. SMAKSUTBYTTET VIL VÆRE STØRRE OM DU BRUKER PEKTOLASE ENN HVIS DU IKKE GJØR DET. DERFOR ER PEKTOLASE ET NØDVENDIG TILLEGG DU VIL HA HJEMME HVIS DU BRYGGER.
Picture
Ascorvit 100g

Vinoferm Ascorvit er askorbinsyre (Vitamin C).
Kan brukes for å unngå oksidering av fruktjuice, cider, vin og øl.

Dosering: 0,5g/10L
Picture
Pectolytic Enzym/Zymex 25g

Zymex er et enzym som brukes i laging av vin, cider, juice, osv. Det bryter ned pektin slik at man får mer saft ut av frukten. Bidrar også til et klarere produkt.
​Dosering: 4-8g pr 10kg frukt. Kontakttid 12 timer på 20 grader.
Picture
Nonne Noir Portvin (PORTERO)

​Portvin består av Garnacha druen og en kombinasjon av andre druetyper. Dette gir en vin med fruktig og alkoholrik smak, med duft av eik og plommer. Det er en kraftig og fyldig vin med anbefalt søthetsgrad fra +20 til +35. Serveringstemperatur mellom 14-18 grader. Passer godt å servere til desserter og som aperitiff. Anbefalt lagringstid før konsumering ca 6 mnd. Krever sukkertilsetning på 1,5 kg.
Picture
Nonne Noir Chablis (CHABBEL)

​Chablis består av druene Chenin Blanc og Chardonnay. Denne kombinasjonen gir en vin med røykaktig, syrlig smak med innslag av karamell og nøtter. Dufter eple og blomster. Det er en middels fyldig vin med anbefalt søthetsgrad fra -2 til +2. Serveringstemperatur mellom 10-12 grader. Passer godt å servere til fisk og skalldyr. Anbefalt lagringstid før konsumering ca 1mnd.
Picture
Nonne Noir Shiraz (SHIRLEY)

Shiraz består av den kjente australske druen Shiraz. Denne gir en vin med strev smak som er rik på garvesyre, og har en fruktig duft. Middels fyldighet med anbefalt søthetsgrad fra -3 til -1. Serveringstemperatur mellom 16-18 grader. Passer veldig godt til vilt, oksekjøtt og grillmat. Anbefalt lagringstid før konsumering ca 3 mnd.
Picture
Nonne Noir Merlot (MERLONI)

​Merlot består av den kjente Merlot- druen. Denne gir en vin med fruktig, myk og rund smak, med mild duft. Middels fyldighet med en anbefalt søthetsgrad fra -3 til -1. Serveringstemperatur mellom 15-17 grader. Passer til alle typer kjøtt. Anbefalt lagringstid før konsumering ca 2 mnd
Picture
La Mancha Rose

Rosevin består av rødvinsdruen Garnacha og hvitvinsdruen Chenin Blanc. Dette gir en vin med frisk og litt syrlig smak, og med en fruktig duft. Lett fyldighet med anbefalt søthetsgrad fra -2 til +5. Serveringstemperatur mellom 10-17 grader. Passer godt til fisk, skalldyr og fugl. Anbefalt lagringstid før konsumering ca 1 mnd.
Picture
La Mancha Chianti (CIATINI)
En middels fyldig vin med duft og smak av kirsebær og plommer. Laget på druesaft fra Cabarnet Sauvignon og Trebbiano druer.
Passer til kjøtt og pastaretter

Picture
La Mancha Rioja (ROJASCH)

​Rioja består av de kjente druetypene Garnacha og Tempranillo. Dette gir en vin med myk smak, med litt skarp eikekarakter. Eikeduft med innslag av blekk. En kraftig vin med anbefalt søthetsgrad på -1. Serveringstemperatur mellom 18-20 grader. Passer godt å servere til vilt og oksekjøtt. Anbefalt lagringstid før konsumering ca 3 mnd.
Picture
La Mancha Riesling (RELSING)

​Riesling består av den velkjente Riesling druen. Denne gir en vin med frisk, eksotisk og fruktig smak med innslag av honning. Duft av blomster med innslag av pære. En kraftfull og fyldig vin med anbefalt søthetsgrad fra 0 til +10. Serveringstemperatur mellom 8-12 grader. Passer godt til skalldyr. Anbefalt lagringstid før konsumering ca 1mnd.
Picture

Følg oss på Facebook


Åpningstider


Mandag:  STENGT
Tirsdag :  11:00 - 17:00
Onsdag : 11:00 - 17:00
Torsdag : 11:00 - 17:00
Fredag :   11:00 - 17:00
​Lørdag :   12:00 - 16:00

Kontakt oss


Tlf: 468 00 719
E-post: altibrygg@gmail.com
Adr:  Karmsundgata 52, 5531 Haugesund
For Admin