Tilbudet av tørrgjær kan variere noe men det er alltid ett basisutvalg av kjente øl, cider, vin og mjød-gjær. Dersom en ikke finner det gjæret en ønsker under ta kontakt med butikken. Dersom en ønsker ferskgjær er det best å forhåndsbestille dette.
WILDBREW PHILLY SOUR
WildBrew™ Philly Sour er en helt unik nyhet innenfor tørrgjær! Her har Lallemand produsert en tørrgjær basert på en helt ny type gjærstamme, Lachancea. Denne gjærstammen har den egenskapen at den produserer melkesyre samtidig som det gjærer. Dette åpner for muligheten til å lage surøl uten å måtte kjelesyrne etter mesking. Ideelt til Berliner Weiss, Gose, American Lambic, American Wild Ales. Passer også godt til Sour IPA. Lanchancea ble for første gang isolert av Dr Matthew Forber på University of Sciences i Philadelphia. Dosering: 0,5 - 1,0 g pr liter Anbefalt gjæringstemperatur: 20-25ºC |
WILDBREW SOUR PITCH
Melkesyrebakterie i tørr form. Denne kan brukes for å syrne en rekke øl-stiler. Den gir et ren og balansert sitrus-smak, typisk for både tradisjonelle og moderne sur-øl typer. Eksempler på øltyper hvor denne passer er: Berliner Weisse, Gose, Lambic, American Wild and Sour IPA. Fremgangsmåte, som ved kjelesyrning:
Rask reduksjon av pH, typisk i løpet av 24 til 36 timer. Forvenet pH er 3,2 til 3,5, ref datablad Gir høy grad av melkesyre og mindre eddiksyre. Aroma og smak av sitrus, skarp, med en hint av frukt. Optimal temperatur er 30-40°C Benytt 0,1 g/l Lagringstemperatur: 4°C (eller fryses 18°C) Holdbarhet i foreglet pakke: kjøleskap: 18mnd, i fryser 36 mnd |
Coobra Universal Vingjær
Saccharomyces Bayanus, nøytral universalgjær for vin. For opptil 25L. Beste gjæringstemperatur er 22-25°C, maks 27°C. For best resultat, løs opp gjæren i 3 dl vann rundt 22-25°C og la den trekke i ca 30 min. Deretter helles gjæren forsiktig i - la den stå urørt på overflaten. Gjæren skal ha startet etter ca 10 timer. Gjæren ødelegges ved temperaturer rett over 30°C. Oppbevares på et kjølig sted. |
Lallemand American East Coast New England
LalBrew® New England er en gjærstamme valgt spesielt for sin evne til å produsere en unik fruktig ester profil ønsket i ølstiler fra østkysten. En typisk gjæring med LalBrew® New England vil gi tropiske og fruktige estere, spesielt steinfrukter som fersken. Gjennom uttrykk av et ß-glukosidase-enzym kan LalBrew® New England fremme humlbiotransformasjon og fremheve humlesmak og aroma. LalBrew® New England viser middels til høy demping med middels flokkulering, noe som gjør det til et perfekt valg for øl fra østkysten. |
Lallemand CBC-1 Karbonerings Gjær
CBC-1 Brukes ofte på grunn av sine refermenterings egenskaper, og er anbefalt å bruke til cask og flaskekarbonering. CBC-1 re-fermenterer øl med alkoholstyrke opp til 12-14% ABV, og har høy toleranse for trykk. Den skaper ikke smaker noe som gjør at man bevarer smaken til primærgjæren. Gjæret flokkulerer tett, og legger seg som en matte på slutten av gjæringsprossesen. CBC-1 kan også brukes som primærgjær i "Champagne-lignende øl" og frukt-øl. CBC-1 tåler temperaturer mellom 15° til 25°C. Mikrobiologiske egenskaper: Klassifisert som Saccharomyces cerevisiae Bryggeegenskaper: CBC-1 er best brukt til flaskekarbonering/natur-karbonering på fat - der sukkertyper som glukose brukes.
|
Lallemand Diamond Lager
Diamond Lager-gjær er en ekte lager-stamme med opprinnelse i Tyskland. Utvalgt for sin robuste karakter, gir Diamond Lager-gjær utmerket gjæringsytelse, og har evnen til å produsere rene, autentiske pilsner. Tradisjonelle stiler brygget med diamanten inkluderer, men er ikke begrenset til, Munich Helles, Dortmunder Export, German Pilsner, Bohemian Pilsner, American Pilsner, Vienna Lager, Oktoberfest/Märzen, Dark American Lager, Munich Dunkel, Schwarzbier, Traditional Bock, Doppelbock, Eisbock og California Common. |
Lallemand Farmhouse Hybrid saison
LalBrew Farmhouse™ er en spesielt utviklet saison/farmhouse gjær fra Lallemand som er helt fri for cerevisiae var. diastaticus. Dette gjør det langt enklere å få til en balansert belgisk farmhouse uten at man risikerer at det gjærer helt ut utover det man hadde beregnet i oppskriften. Anbefalt gjæringstemperatur: 20 - 30°C Pitch rate: 0,5-1 g pr liter. |
Lallemand Kølsch Style Køln
Gjær (Saccharomyces cerevisiae) 11g Tørrgjær som brukes til å brygge de tradisjonell tysk Kölsch og som er kjent for sin nøytrale og dels fruktige aroma. Fermenteringen tar ca 7 dager, noe som er litt roligere enn andre typer. •Utgjæring: Medium til høy •Flokkulering: Medium til høy •Anbefalt gjæringstemperatur: 15-22°C •Alkohol toleranse: 9% ABV •Anbefalt dosering: 1g/l for å sikre et minimun av 1 million celler pr ml. |
Lallemand Lalvin EC-1118 cider/vin
EC-1 118 gjær har vært isolert ifra Champagne og bruken er blitt validert av Comité Interprofessionnel du Vin de Champagne (CIVC). Med sin sterke karakter, dens evne til å gjære ved lav temperatur, gode flokkuleringsegenskaper og utmerket alkohol toleranse, gjør EC-1118 til en utmerket gjær som kan brukes til for eksempel musserende viner, fruktvin og cider. |
Lallemand NOTTINGHAM
Nottingham stammen ble valgt for sin svære flokkuleringsmiddel & relativt høye dempings egenskapene. Den produserer lave konsentrasjoner av fruktige og esteriske aroma og har blitt beskrevet som nøytral for ale gjær, slik at den fulle naturlige smaken av malt og humle får utvikle seg. Den anbefalte gjæring temperaturområde fra denne stammen er 14 ° til 21 ° C (57 ° til 70 ° C) med god toleranse for lave gjærings temperaturer (12 ° C / 54 ° C) som gjør at denne stammen kan brukes i lager-stil øl. Med et relativt høyt alkoholtoleranse, er Nottingham et godt valg for etablering av spesial øl med høyere alkohol %! |
Lallemand Verdant IPA Gjær
Hentet fra Verdant Brewing Co. i England. Gjæret er kjent for sine utmerkede evne til å lage en stor variasjon med humlefokuserte og maltrike øl. Gjæret gir tydelig preg av aprikos med undertoner av tropisk frukt og sitrus som blander seg flott inn sammen med humla. Verdant IPA gir en myk og balansert maltprofil med litt mer kropp enn de typiske amerikanske IPA gjærstammene. Dette gjæret er altså svært allsidig og kan bl.a. brukes i NEIPA, Engelsk IPA, Amerikansk IPA, Engelsk Bitter, Sweet stouts og Sour ales. •Utgjæring: Medium til Høy •Flokkulering: Moderat •Anbefalt gjæringstemperatur: 18 - 23°C (64 - 73°F) •Alkohol toleranse: 10% ABV •Anbefalt dosering: 0,5-1g/l for å sikre et minimun av 2,5 - 5,0 millioner celler pr ml. |
Lallemand Voss Kveik
Endelig er kveik tilgjengelig fra Lallemand i 11g pakker. Lallemand Voss kveik kommer fra Sigmund Gjernes. LalBrew® Voss kan gjæres ved forskjellige temperaturer, mellom 25 til 40°C. Optimal temperatur er en plass mellom 35-40°C. Forvent en veldig rask utgjæring som vil innen optimal temperatur være ferdig på kun 2-3 dager! Smaksprofilen fra gjæret er nokså konsistent ved gjæring mellom 25-40°C. Nøytral med behagelig smak av appelsin og sitrusfrukter. Passer svært bra til tradisjonelle gårdsbrygg. Men vil også passe veldig godt i moderne ølstiler som bl.a. Pale ale, NEIPA og IPA. •Utgjæring: Medium til høy •Flokkulering: Veldig høy •Anbefalt gjæringstemperatur: 25-40°C (Optimalt: 35-40°C) •Alkohol toleranse: 12% ABV •Anbefalt dosering: 0,5-1g/l for å sikre et minimun av 2,5-5 million celler pr ml. |
M02 Cider Gjær
11,5g Mangrove Jacks Cider Gjær er en høy ester-produserende stamme, formidler fantastiske smaker i dybden, avslører den fulle frukt potensialet av juice. Cider fermentert via denne belastningen er usedvanlig skarp, smakfull og forfriskende i smak. Denne svært robuste gjær har god fruktose assimilering og er i stand til å fermentere under vanskelige forhold og over et bredt temperaturområde. Mangrove Jacks Cider Gjær er en svært flokulent stamme, egnet for alle stilarter av cider. |
M05 Mjød Gjær
M05 er en mjødgjær som produserer store mengder florale estere, spesielt når den fermenteres kjølig. Den har en høy alkoholtoleranse (opp til 18% abv) og trives på et bredt temperaturspekter.
|
M12 Kveik
M12 Kveik er en Vossakveik. Kveik gjærer svært raskt på høy temperatur samtidig som den gir relativt nøytral smak. Når man gjærer i det høyere temperatur sjiktet kan man få smaker av citrus ,appelsin og fruktige estere. Er tradisjonelt brukt til norske gårdsøl, men passer svært godt å brukes i flere ølstiler, bl.a. American Pale ale, IPA og NEIPA.
|
M20 Bavarian Wheat
Toppgjærende bayersk hveteølgjær gir banan- og nellikestere balansert med krydret aroma. Denne gjæren gir en silkeaktig munnfølelse og rik kropp. Egnet for brygging av Hefeweizen, Kristal Weizen, Dunkel Weizen og mer. Dempning: Middels Flokkulering: Lav Bruksanvisning: Dryss innholdet direkte på opptil 23L vørter. Fermenter ved 18-30 C for best resultat. |
M29 French Saison
M29 er en overgjæret gjærstamme som passer perfekt til saison og annet gårdsøl. Den gjærer langt ned, noe som resulterer i et knusktørt øl med fruktige, krydret og pepper-aktige aromaer. Den er meget alkoholtolerant og tåler opp til 14% abv
|
M31 Belgisk trippel
M31 produserer en kompleks kombinasjon av krydder-noter, fruktige estere, fenoler og alkoholer. Den har en høy alkoholtoleranse og en høy utgjæringsgrad, noe som gjør den veldig passende for en rekke belgiske stiltyper som f.eks Belgisk trippel og Trappist-øl.
|
M54 California Lager
M54 er en unik gjærstamme som kan produsere lager-liknende øl ved ale temperaturer. Den produserer en ren og klar lager med minimal svovelproduksjon. Passer meget godt for california common og lagers som skal gjære ved romtemperatur. Den behøver heller ikke en lang lagringsfase som de fleste andre lagers.
|
M84 Bohemian Lager
En bunn-fermenterende lager gjær egnet for europeiske lager og pilsner stil øl. Denne gjær vil produsere myke, delikate og balanserte øl med en tørr og ren gane. Passer for tyske / Bohemian pilsners, alle lager stiler, tyske bocks og mer Demping: Høy Flokkulering: Høy Bruksanvisning: Dryss 2 poser direkte på opp til 23 L (6 US Gal) av vørter. For best resultat, gjære ved 10-15 grader C (50-59 grader F). Lagring Anbefalinger: Oppbevares i kjøleskap |
Premium Wine Yeast SN9
A general purpose strain with a relatively neutral sensory impact, suitable for almost any wine style. This fast fermenting yeast is highly robust, tolerating difficult fermentation conditions and alcohol levels up to 18% ABV. Suitable for Fortified wines, High alcohol wines, Perry, Mead, Vegetable wines, Flower wines and more. Alcohol Tolerance: 18% ABV Usage Directions: No rehydration required - add direct to grape must and stir well. For best results, ferment at 14 - 28°C (57 - 82°F). |
SAFALE US-05
Safale US-05 (Saccharomyces cerevisiae) 11,5g Tørrgjær til ølbrygging fra Fermentis. Denne gjæren er vår mest populære tørrgjær til ølbrygging både blandt bryggerier og til hjemmebrygging. Den egner seg til en rekke ulike øltyper, men er mest populær til pale ale og IPA. Gjæren egner seg også godt til øl med høy alkoholinnhold som imperial stout og barley wine. Hvis du er nybegynner i ølbrygging så anbefaler vi at du brygger med tørrgjær i starten, og denne gjæren er en veldig fin gjærstamme til å begynne med. |
SAFEBREW S-33
Tørrgjær variant som passer bra til belgiske overgjærede spesialøl (dobbel, trippel, rappist, wit etc.) Middels grad av flokkulering middels til lav utgjæringsprosent. Tåler opp til 11,5% ABV FG: Høy Flokkulering: Mellom Anbefalt gjæringstemperatur: 15-24c Alkohol toleranse: Høy Anbefalt dosering: 5-8g pr 10L ved 15-24c 2,5-5g pr 10L til ettergjæring på flaske |
Følg oss på Facebook |
ÅpningstiderMandag: STENGT
Tirsdag : 11:00 - 17:00 Onsdag : 11:00 - 17:00 Torsdag : 11:00 - 17:00 Fredag : 11:00 - 17:00 Lørdag : 12:00 - 16:00 |
Kontakt oss |