Altibrygg AS - Det du trenger for å brygge øl
  • Hjem
  • Kontakt oss
  • Råvarer
    • Humle
    • Basis malt
    • Spesial malt
    • Flaket malt
    • Fersk gjær
    • Tørr gjær
    • Tilsetninger
  • Ølsett
    • Ølsett Allgrain >
      • Altibrygg's egne ølsett
      • Ølsett Allgrain Lager
      • Ølsett Allgrain Ale
    • Ekstrakt ølsett
    • Cider og Hard seltzer - Ekstraktsett
  • Bryggemaskiner
    • Bryggemaskin - Utstyr og deler
    • 30/40 liter - Bryggemaskiner
    • 60/70 liter - Bryggemaskiner
  • Bryggeutstyr
  • Fat og Co2
  • Diverse
  • Essenser og diverse
  • Flasking / boks
  • Gjæring
  • Glass og barutstyr
  • Arbeidshansker og klær
  • Komplette pakker
  • Mad Millie - Startsett ost
  • Rengjøring
  • Tappeutstyr
  • Vin
  • Hjem
  • Kontakt oss
  • Råvarer
    • Humle
    • Basis malt
    • Spesial malt
    • Flaket malt
    • Fersk gjær
    • Tørr gjær
    • Tilsetninger
  • Ølsett
    • Ølsett Allgrain >
      • Altibrygg's egne ølsett
      • Ølsett Allgrain Lager
      • Ølsett Allgrain Ale
    • Ekstrakt ølsett
    • Cider og Hard seltzer - Ekstraktsett
  • Bryggemaskiner
    • Bryggemaskin - Utstyr og deler
    • 30/40 liter - Bryggemaskiner
    • 60/70 liter - Bryggemaskiner
  • Bryggeutstyr
  • Fat og Co2
  • Diverse
  • Essenser og diverse
  • Flasking / boks
  • Gjæring
  • Glass og barutstyr
  • Arbeidshansker og klær
  • Komplette pakker
  • Mad Millie - Startsett ost
  • Rengjøring
  • Tappeutstyr
  • Vin
Search by typing & pressing enter

YOUR CART


Tilsetninger

AMIGASE MEGA L 15ml 
Amigase Mega L er et enzym som "deler opp" komplekse sukkerkjeder til gjærbart sukker. Dette gir et lavkarbo øl med mindre restsødme og en tørrere munnfølelse. ​​
Picture
Antiskum
100ml Skumdempende middel
Kokes med vørteren, blandes ut veldig raskt og er utrolig effektiv
Et par dråper pr liter. 
Picture
Tørket Appelsinskall 100G 
Belgierne lar seg ikke på noen måte diktere av den tyske renhetsloven når de skal brygge øl. Nei, belgierne tilsetter det som skal til for å oppnå den perfekte smaken. Ta det deilige ølet Hoegaarden witbier, som Vinmonopolet har i sitt bestillingsutvalg og som serveres på flere utesteder her i landet. Dette ølet er tilsatt både appelsinskall og koriander.
Picture
Beer Enhancer 1 MJ
​Spesielt utviklet for Mangrove Jack's sitt sortiment, men perfekt til alle ekstrakt ølsett.
Beer Enhancer 1 er utviklet for alle lyse øl som lagere, pilsner, hveteøl osv.
Inneholder en blanding av flytende maltekstrakt, invert sukker og glukose sirup. Dette gir en perfekt tilsetning av det sukkeret som skal tilsettes de fleste ekstrakt ølsett som gir et øl med fin balanse mellom munnfylde, søthet og maltinntrykk.
Anbefalt å bruke istedet for 1kg med Dekstrose som de fleste ølsett fra bl.a. Mangrove Jacks trenger for å gi bedre smak, kropp, munnfylde og skumfasthet på ditt ferdige øl.
Picture
Beer Enhancer 2 MJ
​Spesielt utviklet for Mangrove Jack's sitt sortiment, men perfekt til alle ekstrakt ølsett.
Beer Enhancer 2 er utviklet for alle mørkere øl som IPA, Amber Ale, Brown Ale, Stout og Portere.
Inneholder en blanding av flytende maltekstrakt, invert sukker og glukose sirup. Dette gir en perfekt tilsetning av det sukkeret som skal tilsettes de fleste ekstrakt ølsett som gir et øl med fin balanse mellom munnfylde, søthet og maltinntrykk.
Anbefalt å bruke istedet for 1kg med Dekstrose som de fleste ølsett fra bl.a. Mangrove Jacks trenger for å gi bedre smak, kropp, munnfylde og skumfasthet på ditt ferdige øl.
Picture
Beerkit Enhancer 1 kg 
Benytt Muntons BeerKit Enhancer til å erstatte sukker i ditt ekstrakt eller allgrain ølsett.
BeerKit Enhancer består av 500 g spraymalt og 500 g druesukker (dextrose). Spraymalt tilfører kropp og fylde og druesukker har høyere utgjærignsgrad enn vanlig hvitt sukker.
Røres inn i vørteren i gjæringskaret eller tilsettes mot slutten av koketiden.
Picture
Cider Enhancer
Spesielt utviklet for Mangrove Jack's sitt sortiment, men perfekt til alle ekstrakt cidersett. 
Cider Enhancer er utviklet for å gi cideren en boost i smak og gir et crispere og diggere sluttresultat.
Inneholder en blanding av eplejuicekonsentrat, invert sukker og glukose sirup.
Dette gir en perfekt tilsetning av det sukkeret som skal tilsettes de fleste cidersett som bidrar med å gi bedre smak, kropp og munnfylde til din cider.Anbefalt å bruke istedet for 1kg med dekstrose som de fleste cidersett fra bl.a. Mangrove Jacks trenger.
Picture
Clarity Ferm
Clarity Ferm fjerner kjøletåke i ølet. Flasken inneholder et enzym som bryter ned polypeptidene som forårsaker kjøletåke - uten at det går på bekostning av smak og aroma.
Tilsett en flaske i 20-25 liter vørter samtidig som du tilsetter gjær, så går det helt av seg selv. 
Som en heldig bi-effekt reduseres også gluteninnholdet i ølet kraftig når du tilsetter Clarity Ferm*
*I følge White Labs er Clarity Ferm et glutenreduserende middel som medfører en betydelig reduksjon av gluten i ølet. Øl behandlet med Clarity Ferm vil typisk kunne teste under 20 ppm med gluten. Alt under 20 ppm med gluten vil kunne defineres som glutenfritt basert på gjeldende internasjonal standard. Kjøper må sette seg inn i produktets egenskaper og bruksmåte før bruk. Bryggselv AS tar ingen ansvar for eventuelle reaksjoner på gluten.
Picture
Dextrose / Glukose/Brewing Sugar 1 kg 
Dextrose (druesukker) er det foretrukne sukkeret for karbonering av øl.
Picture
Eikechips 250G
Benyttes dersom man ønsker å simulere lagring på eikefat.
Kan med fordel trekkes i god whiskey eller cognac noen dager før det tilsettes gjæringskaret, man vil da også få litt preg av dette og man får desinfisert chipsene i samme slengen.
Alternativt burde man koke chipsen før bruk.
Picture
Flytende Malt ekstrakt 1,2kg
Flytende lys maltekstrakt, dosert for tilsetning i ekstraktsett fra Mangrove Jack's.
ca 5-8 EBC
Ideell for å øke 23L-brygget ditt samtidig som du tilfører smak og fylde til ølet ditt. Tilsetning av Pure Liquid Malt Extract vil øke alkoholinnholdet med ytterligere 1,5 % ABV. Flott for alle øl stiler, men perfekt for pilsner, pilsner, golden ale og lys farget pale ale. Bruk denne i stedet for bryggforsterkere eller dekstrose
Picture
Gjærnæring Lallemann
Servomyces D50 er en gjærtype som brukes som en biologisk gjærnæring. Grunnen til å bruke gjær framfor salter er at mineralenes biotilgjengelighet øker om de er inkorporert i cellestrukturer snarere enn om de blir servert som rene salter. Dette gjør at gjæren raskere og enklere får nyttegjort seg av næringen. 
​D50 har også følgende egenskaper:
  • Reduserer fermenteringstid.
  • Forbedrer gjærens sedimenteringsprosess.
  • Stimulerer proteinsyntese og gjærvekst, i vekstfasen.
  • Stimulerer gjærens evne til å ta opp maltose og maltotriose, noe som kan øke utgjæringsgraden. 
Bruksmengde er 1g Servomyces pr 100 liter vørter for fermentering, og 2g Servomyces pr 100 liter vørter for gjæstarter/cellevekst.
Picture
Gjærnæring Servomyces Tablett
Servomyces gjærnæring er et næringstilskudd til bryggegjær, som ble utviklet for tyske bryggere i et samarbeid mellom Weihenstephan og Universitet i München. Gjærnæringen er skapt i henhold til den tyske renhets-loven. Servomyces er gunstig for gjæret da det bidrar med essensielle næringstoffer som tas opp i gjærens cellestruktur.
Picture
Gjærnæring Wyeast
Brukes for å gi gjæren bedre helse. Forbedrer gjæringsprosessen og sikrer deg optimal gjær, spesielt ved gjenbruk.
Inneholder diammoniumfosfat, vitaminer og nitrogen og andre mineraler. 
Gjærnæringen er spesielt nytting dersom du brygger med liten andel malt. f.eks. om du brygger med maltekstrakt, da 
En halv teskje av gjærnæringen tilsettes når det er 10 minutter igjen av koketiden.
Picture
Gresskar tørket
Pose med 250g tørket gresskar, importert fra USA. Gresskaret er av typen Queensland Blue og er den som gjerne benyttes av bryggerier da den er mer aromatisk enn dekorasjons-gresskar (Jack-O Lantern eller Lumina). Med tørket gresskar vil du kunne brygge en "ekte amerikansk" pumpkin ale!
Benytt 2 poser (500g) til en batch på 25 liter. Kan tilsettes i mesken, evt mot slutten av koketiden (benytt da humlepose eller tilsvarende, for å unngå at biter suges inn og tetter pumpe, kran el)
Picture
IRISH MOSS 100g
Klarningsmiddel. Tilsettes siste 15 minuttene av kokingen.
Picture
Kakao Nibs 100g ,
Kakao nibs brukes gjerne for å gi et sjokoladepreg på øl. Tilsettes i slutten av koketid, eller etter stormgjæring.
Vi anbefaler å legge nibs i bløt med ca 1dl sprit (evt mer for å dekke større mengder). Man kan bruke nøytral sprit, eller brun sprit som whisky, konjakk og bourbon. Dette trekker ut smaksstoffene bedre. Alt tømmes i gjæringskaret ved tilsetning.
Picture
Kalsium Karbonat / Desacid 100G 
Kalsiumkarbonat / CaCO3 / Kritt. 
Brukes i mesken og øker pH.
For å øke pH. 1 gr./10 l. vann gir 50 mg./l. karbonat 
Dosering: 6,5 gram/ 10 liter reduserer syreinnholdet med 1 gram /liter
Picture
Kalsium Klorid 33% 100ml  
Denne løsningen av naturlig og ren kalsiumklorid E509 (egnet for matvarer) inneholder 33% kalsiumklorid, et bryggesalt som ofte brukes av kommersielle bryggerier. Klorider gir en myk, full og mer søtet smak til øl, mens kalsium bidrar til flokkulering av proteiner og stabilisering av smaken.
Maksimum mengde kalsium og klorider som kan legges til øl er 200 mg / l
Kalsium Sulfat 100G 
Kalsiumsulfat / CaSO4 / gips. 
Mineralsalt for å øke syreverdien (gir lavere ph). 
Trekker pH ned. Vil gjøre vannet "hardere".
Løses i kaldt vann, brukes i brygg med mye humle for å unngå såpesmak.Eksempel på bruk, 12 gram til 25 liter.
Picture
Kandisukker Brun 500G 
Mørkt belgisk kandissukker fra Castle malting. Mye brukt i belgiske øl.
EBC 250-450
Picture
Kandisukker Hvit 500G 
Lyst belgisk kandissukker fra Castle malting. Mye brukt i belgiske øl.
Dette kandissukkeret er helt fargeløst.
Picture
Karbonerings Drops Coopers 250G
1 tablett passer til 0,33l 
Picture
Karbonerings Drops Mangrove Jack 200G 
Karboneringsdrops Mangrove Jack's k. Has på flasker sammen med øl, for natrulig karbonering.
Posen inneholder 60 ca drops med en samlet vekt på 200g, dvs ca 3,3g pr drops. Detter er en perfekt mengde når oppskriften spesifiserer at du skal karbonere med ca 6g pr liter - da benytter du 1 drops pr halvliters-flaske.
Picture
Karbonerings Drops Munton160G
Muntons karboneringsdrops. Ett stk passer for 0,25 flaske og 2 stk passer for en halvliter.
Posen inneholder 80 drops.
Picture
Kardemomme Grønn100g

Picture
Klarning Brewers Clarex  
Dette er et klarningsmiddel som ble til for først og fremst å redusere kuldetåke. Men en gunstig og sensasjonell bivirkning er at glutenproteinet i denne prosessen også blir blir brutt ned.
Det gjør at ved bruk av dette klarningsmidlet så blir ølet glutenfritt, eller tilnærmet glutenfritt.
De testene som har vært foretatt (se også ekstern link) viser at ølet i de fleste tilfeller kommer under 10 ppm Gliadin (20 ppm er grensen for hva som kan kalles glutenfritt)
Selv om proteinene blir omdannet så er skumfasthet og smak uforandret.
Dosering:
1-2g pr 100 liter øl (4-7 dråper pr 25 liter vørter)

Dette tilsettes sammen med gjæren i gjæringskaret.
Denne flasken er nok for ca 2000 liter øl
Picture
Klarning Irish Moss 
​Klarningsmiddel. Tilsettes siste 15 minuttene av kokingen.
Picture
Klarnings Tabletter 100g
Pose med  tabletter. et klarningsmiddel som anvendes på samme måte som Irish Moss, men er mer effektivt og det setter heller ingen smak.
Det motvirker også kjøletåke.
​
Dosering: 1 tabelett pr 50 - 100 liter vørter, koketid 10 -15 min
Picture
Korianderfrø

Picture
Lactol / Melkesyre 
​
​
Lactic acid 80% E270 næringsmiddelgodkjent.
​Dose: 12,5ml (15g)/10L øker syrligheten med 1g/L
Picture
Lakrisrot  100g 

Picture
Lakrisstang

Picture
Laktose1 kg
Lactose for bruk i Milk Stouts og ellers i øl en ønsker mer sødme i.
Picture
Liquid Beer Finings 
Ønsker du klarere øl? En enkel metode er å tilsette et klarningsmiddel til vørtren etter at gjæringen er over, og før du flasker eller overfører ølet til fat.
Mangrove Jack's Liquid Finings, 20ml er beregnet for 23 liter øl, dvs omtrent det du normalt har i gjæringskaret fratrukket gjærkaka som ligger på bunnen. Dette middelet tilsettes i gjæringskaret, og vent deretter i 24 timer for at sedimenter skal bunnfelle, før før flasking. Du kan også tilsette rett i ølfatet.
Picture
Magnesium Sulfat
Magnesiumsulfat / MgSO4 - 100 g
Bidrar til å øke hardhet i bryggevannet.
Kan gi en sur/bitter smak i øl dersom mengdene er 30ppm eller over.
Picture
MALOX/EPLESYRE
​Dosering: 9g i 10 liter øker syrenivået med 1 g/L.
Syrenivå i vin defineres som gram vinsyre pr liter. Dersom en oppskrift oppgir syrlighet som svovelsyre, kan det ganges med 1,53.
Picture
Maltodekstrin 500g
Maltodextrin brukes for å gi ølet mer kropp/fylde
- Påvirker ikke skumfasthet eller sødme i ølet.
- Dosering 25g/liter
- Inneholder gluten  

Picture
Mørk Muscovadosukker 
Mørkt  mollassesukker 500g
Picture
Nellik spiker100g 

Picture
POMERANSKALL 100g
Tørket pomeransskall. 100g.
For bruk i stedet for appelsinskall.
​Brukes i f.eks belgisk wit.
Picture
PROTAFLOC/WHIRFLOC
Protafloc er tabletter produsert av karragenan. Tablettene tilsettes i kokekjelen og binder protein under kjøling.
Protafloc tabletter er et naturlig produkt som klarner ølet uten å påvirke skummet.
Motvirker kjøletåke, gir klarere vørter. Kan brukes i stedet for irish moss.
Tilsettes i vørteren under koking de siste 15 minuttene. 1-1,5g (1/2 tablett) er passe til 20 liter vørter.
Picture
Spraymalt Hvete Muntons 500G
Spraymalt, også kalt DME (dried malt extract)
Hvis en ønsker å tilsette noe hvete i vørteren uten å måtte meske den først.
Picture
Spraymalt Lys Muntons 500G 
Spraymalt, også kalt DME (dried malt extract)
Nødvendig for bruk i gjærstartere. Gjæren må formeres opp med maltose som utgangspunkt. Brukes vanlig sukker (sukrose eller fruktose) så vil ikke gjæren formere seg opp riktig og det vil bli en dårligere utgjæring.
 Kan også brukes i kokingen i de tilfellene der en ikke har oppnådd OG.
Picture
Spraymalt Medium Muntons 500G 
EBC 24-44:
Smaksrik malt som passer utmerket til bitter øl. Gir ølet en naturlig og avrundet smak på det endelige brygget ditt.
Picture
Spraymalt Mørk Muntons 500G
Et mørkt spraymalt fra engelske Munton's.
Spraymalt er malt som er ferdigmesket for deg, og så konsentrert ned og frysetørret til et fint pulver. Dette blander bryggeren så ut i vann, og koker som vanlig vørter; det er dermed perfekt for nybegynnere og bryggere som enda ikke har tatt steget over i full maltbrygging.
Men du vil fortsatt få bruk for spraymalt etter at du har begynt å meske selv:

Det brukes til å dyrke opp gjær med gjærstartere. Da er vanlig mengdeforhold 100 g spraymalt til 1 liter vann. Det gir en vørterstyrke på rundt 1.037, noe som er ideelt når man dyrker opp gjær.
Det kan brukes til å finjustere styrken på vørteren hvis man ikke fikk det forventede utbyttet etter mesken. Derfor er det lurt alltid å ha en pose med maltekstrakt stående.
Til slutt brukes det gjerne for å øke styrken på vørteren når man vil brygge et sterkere øl og man har et meskeoppsett som ikke er egnet for å meske svært sterk vørter. Det er viktig å merke seg at spraymalt er vesentlig mer konsentrert enn maltkorn. Et vanlig mål å bruke internasjonalt er "points per pound per gallon", og spraymalt pleier da å ligge på rundt 45 (noe slingringsmonn er det alltid). Oversatt til norske mål vil det si at 1 kg spraymalt blandet ut i 10 liter vann gir en vørterstyrke på rundt 1.037. Dobler man mengden vann, blir styrken halvert, osv.
Spraymalt er hygroskopisk, dvs. at det tiltrekker seg fukt fra lufta rundt. Det er derfor viktig at man lagrer det i en tett pose/beholder og presser ut lufta fra posen og stenger den godt etter bruk.
Picture
Stjerneanis

Sukrin 100g
Sukrin er uten karbohydrater dette er et søtningsmiddel som kan benyttes sammen med våre lavkarbo ølsett, for å tilføre sødme i ølet som ellers vil ha gjæret langt ned, og som dermed vil oppleves som svært tørt.
Picture

Følg oss på Facebook


Åpningstider


Mandag:  STENGT
Tirsdag :  11:00 - 17:00
Onsdag : 11:00 - 17:00
Torsdag : 11:00 - 17:00
Fredag :   11:00 - 17:00
​Lørdag :   12:00 - 16:00

Kontakt oss


Tlf: 468 00 719
E-post: altibrygg@gmail.com
Adr:  Karmsundgata 52, 5531 Haugesund
For Admin