Altibrygg AS - Det du trenger for å brygge øl
  • Hjem
  • Kontakt oss
  • Råvarer
    • Humle
    • Basis malt
    • Spesial malt
    • Flaket malt
    • Fersk gjær
    • Tørr gjær
    • Tilsetninger
  • Ølsett
    • Ølsett Allgrain >
      • Altibrygg's egne ølsett
      • Ølsett Allgrain Lager
      • Ølsett Allgrain Ale
    • Ekstrakt ølsett
    • Cider og Hard seltzer - Ekstraktsett
  • Bryggemaskiner
    • Bryggemaskin - Utstyr og deler
    • 30/40 liter - Bryggemaskiner
    • 60/70 liter - Bryggemaskiner
  • Bryggeutstyr
  • Fat og Co2
  • Diverse
  • Essenser og diverse
  • Flasking / boks
  • Gjæring
  • Glass og barutstyr
  • Arbeidshansker og klær
  • Komplette pakker
  • Mad Millie - Startsett ost
  • Rengjøring
  • Tappeutstyr
  • Vin
  • Hjem
  • Kontakt oss
  • Råvarer
    • Humle
    • Basis malt
    • Spesial malt
    • Flaket malt
    • Fersk gjær
    • Tørr gjær
    • Tilsetninger
  • Ølsett
    • Ølsett Allgrain >
      • Altibrygg's egne ølsett
      • Ølsett Allgrain Lager
      • Ølsett Allgrain Ale
    • Ekstrakt ølsett
    • Cider og Hard seltzer - Ekstraktsett
  • Bryggemaskiner
    • Bryggemaskin - Utstyr og deler
    • 30/40 liter - Bryggemaskiner
    • 60/70 liter - Bryggemaskiner
  • Bryggeutstyr
  • Fat og Co2
  • Diverse
  • Essenser og diverse
  • Flasking / boks
  • Gjæring
  • Glass og barutstyr
  • Arbeidshansker og klær
  • Komplette pakker
  • Mad Millie - Startsett ost
  • Rengjøring
  • Tappeutstyr
  • Vin
Search by typing & pressing enter

YOUR CART


​Spesial malt

ACIDULATED MALT
EBC 3-6
Acidulated Malt (surmalt) reduserer pH i vørteren. Den øker enzymaktiviteten i mesken, og gir derfor et høyere utbytte og bedre smak stabilitet.
Picture
AROMATIC MALT
EBC: 40-60
Denne malten gir mer maltaroma og tyngde til ølet.
Picture
BISCUIT MALT
EBC: 45-55
Biscuit malt produserer en tydelig "toasty" finish i øl. Formidler en brød og kjeks-lignende aroma og smak. Gir en lett til middels brun farge på mesken. Ingen enzymer.
Picture
BLACK MALT
EBC: 1100-1200
Black malt er det mørkeste maltet man får tak i; kun umaltede Roast barley er mørkere.
Brukes tradisjonelt i porterfamilien av øl, men kan brukes i andre mørke/svarte øl som stout og imperial stout. Kan også brukes i svært små mengder (0,5-2 %) for å justere fargen i andre øl. Brukes med måte: Selv bare 10 % vil gi et helt svart øl, og overdreven bruk kan gjøre ølet helt udrikkelig.
Picture
BROWN MALT
EBC: 110-140
Brown malt bidrar med smaker som kan minne om nøtter og mørk toast.
Tradisjonelt ble portere brygget med inntil 100 % brown malt, men dette maltet gikk i glemmeboka da porterrevolusjonen ble drevet fram av det nyoppfunnede black patent malt. I nyere tid har brown malt gjort comeback, men det er uvisst om det vi får i dag kan sammenlignes med den gamle typen.  
Anbefalt bruk av dette maltet er en tilmålt mengde, eks. 5-10 %, i øl som brown ale eller porter for å gi større dybde og kompleksitet til smaken.
Picture
BØK RØYK BYGG MALT
EBC: 4-6
Beech Smoked Barley Malt er produsert av Tysk vår-bygg av høyeste kvalitet. Denne bøkrøkte malten har sterk aroma og smak av røyk, bøk; og har milde toner av vanilje og honning.
Perfekt for Rauchbier og kellerbier samt diverse andre lager og ale varianter.
Picture
CARAAMBER MALT
EBC: 60-80
Caraamber brukes til å forbedre smaksstabilitet, fylde og farge på ølet. Malten gir en fin rødfarge og kan gi smaker som toffe, karamell og brød.
Brukes blandt annet til Bock, Dunkel, Brown Ale, Red ale og Amber.
Picture
CARAAROMA MALT
EBC: 350-450
Dette er en ekstra mørk karamellmalt. Den gir mer maltaroma og farge i forhold til vanlig mørk karamellmalt. Gir også hint av ristede nøtter, tørkede frukter og mørk karamell.
Picture
CARABELGE MALT
EBC: 30-40
Krystallmalt frå Weyermann. Gjev honningfarge og milde tilbaketrukne tonar av karamell, nøtter og tørka frukt.
Typisk bruk : Opp til 30%.
Bruk til : Belgisk Blond, Belgisk Bruin, Belgisk Amber, Tripel, Dubbel.
Picture
CARAFA TYPE 1
EBC: 800-1000
​
Carafa Special er et unikt fargemalt der produsenten har fjernet skallet på maltkornene. Det er i skallet at de fleste tanninene og mye av den røstede smaken sitter. Dermed får man en mykere, rundere og mindre røstet smak i øl som brygges med dette maltet. Brukes gjerne i øl der man vil ha mørk farge, men lite smaksbidrag fra fargemaltet. To naturlige eksempler på det er tysk Schwarzbier og amerikanske black IPA.
Picture
CARAFA TYPE 2
​EBC: 1100-1200
​
Carafa Special er et unikt fargemalt der produsenten har fjernet skallet på maltkornene. Det er i skallet at de fleste tanninene og mye av den røstede smaken sitter. Dermed får man en mykere, rundere og mindre røstet smak i øl som brygges med dette maltet. Brukes gjerne i øl der man vil ha mørk farge, men lite smaksbidrag fra fargemaltet. To naturlige eksempler på det er tysk Schwarzbier og amerikanske black IPA.
Picture
CARAFA TYPE 3
​EBC: 1300-1500
​
Carafa Special er et unikt fargemalt der produsenten har fjernet skallet på maltkornene. Det er i skallet at de fleste tanninene og mye av den røstede smaken sitter. Dermed får man en mykere, rundere og mindre røstet smak i øl som brygges med dette maltet. Brukes gjerne i øl der man vil ha mørk farge, men lite smaksbidrag fra fargemaltet. To naturlige eksempler på det er tysk Schwarzbier og amerikanske black IPA.
Picture
CARAHELL MALT
EBC: 20-30
Carahell er en lys karamellmalt som bidrar til å forbedre skumfasthet, aroma, og gir mer fylde og kropp til ølet. Carahell gir også en smak av karamell.
Carahell passer godt til de fleste typer ale og brukes mye i hefeweizen.
Picture
CARAMEL MALT LIGHT
EBC: 20-40
Kalles også lys crystalmalt
Picture
CARAMEL MALT MØRK
EBC: 90-120
Kalles også crystalmalt
Picture
CARAMEL MALT EXTRA MØRK
EBC:130-200
Karamell/krystallmalt gir generelt dypere farge, fyldigere smak og bedre skumfasthet, og brukes i opptil 10 %.
Picture
CARAMUNICH TYPE 1 MALT
EBC: 80-100
Weyermann Caramunich type 1 er en middels lys karamellmalt. Maltet gir mørk amber farge på ølet og bidrar med kraftig maltpreg, smak av kjeks og karamell-aroma.
Caramunich type 1 gir bedre skumfasthet, og passer som suppliment til de fleste ølstiler.
Picture
CARAMUNICH TYPE 2 MALT
EBC: 110-130
Caramunich type 2 er et mørkt karamellmalt fra tyske Weyermann. 
Karamell/krystallmalt gir generelt dypere farge, fyldigere smak og bedre skumfasthet, og brukes i opptil 10 %.
Dette maltet kan f.eks. brukes til å tilføre dyp farge og smak til mørkere ølsorter som bayerøl, bokkøl og belgiske dubbel.
Picture
CARAMUNICH TYPE 3 MALT
EBC: 140-160
Et mørkt karamellmalt fra tyske Weyermann.
Karamell/krystallmalt gir generelt dypere farge, fyldigere smak og bedre skumfasthet, og brukes i opptil 10 %.
Dette maltet kan f.eks. brukes til å tilføre dyp farge og smak til mørkere ølsorter som bayerøl, bokkøl og belgiske dubbel.
Picture
CARAPILS
EBC: 3-7
Et svært lyst karamellmalt fra tyske Bestmalz. Også kjent som dextrine-malt.
Karamell/krystallmalt gir generelt dypere farge, fyldigere smak og bedre skumfasthet, og brukes i opptil 10 %. 
Dette maltet er såpass lyst at det kan brukes (med måte) også i helt lyse øl, for slik å tilføre noe fylde i smaken og også skumfasthet.
Picture
CARARED MALT 
EBC: 40-60
Carared gir fyldigere øl med smaker som karamell, honning og kjeks. Carared gir også en dyp rød farge på ølet.
Carared passer godt til Red ale, Amber ale, Amber lager, Scottish ale, Bock, Browan ale og Altbier.
Picture
CARARYE MALT
EBC: 150-200
Weyermann Cararye er en karamellmalt laget av rug. Cararye gir ølet smaker av brød, kaffe, mørk sjokolade og tørket frukt.
Cararye passer fint til Rug-IPA, Rug-stout og amber ale.
Picture
CARAWHEAT MALT
EBC: 120
Weyermann Carawheat er en karamellmalt laget av hvete. Gir ølet kremet konsistens, fylde og farge. Carawheat gir smaker som karamell, nøtter og kjeks.
Picture
HAVRE MALT
EBC: 2
Ved å tilsette havre i bryggets kornblanding, vil det gi en fyldigere og mykere munnfølelse.
Picture
HVETE MØRK MALT
EBC: 16
Hvetemalt er, som navnet tilsier, malt som er laget fra hvete istedenfor bygg. Siden så å si samtlige produksjonsmetoder også kan brukes på hvete, så er produkter slik som mørk hvete malt tilgjengelige for den eventyrlystne bryggeren. Hvete inneholder mer protein, og det fører til bedre skumdannelse og bevaring. Hvete brukes i en rekke øltyper slik som Weizen og Berliner Weiss. Hvete kan være vrient å brygge med, siden det øker risikoen for "Stuck mash", men hvis man da tilsetter risskall i mesken, vil dette hjelpe med tettheten. 
Hvis man bruker mørk hvete malt, vil man i tillegg til de vanlige hvete fordelene, også få en øl med litt mer kropp og farge.
Picture
MELANOIDIN MALT
EBC: 60-80
Denne malten gir rød farge til ølet, samt masse dextriner. Det betyr at ølet får en tydelig maltsmak med mer sødme. Denne malten passer meget godt i litt tunge øl.
Picture
MUNICH MØRK /MUNICH 2 MALT 
EBC: 25
Mørk munich malt har mye de samme bruksområdene som lys munich malt, men brukes gjerne der man vil ha mer farge og/eller mer intens smak ut av basismaltet.
Picture
RED X MALT
EBC 30
Det har en intens rødfarge og anbefales til alle øl der en rød/rødlig farge er ønskelig, f.eks. irsk red ale eller amber ale.
Picture
ROASTED BARLEY MALT
EBC: 1000-1300
​ Ristet umaltet bygg gir en brent, kaffe-aktig smak. Det likner på svart malt, men er mer kompleks. Det inneholder mer proteiner enn svartmalt og gir derfor et bedre skum. Det tilfører også litt mer sødme i smaken. Fargen er dyp rød mahogny. Blir brukt i alle Porters og Stouts.
Picture
ROASTED HVETE MALT
EBC: 800-1000
​Et røstet hvetemalt fra tyske Weyermann®.
Gir ølet en nydelig intens, rystet aroma til mørke øl, og bidrar med farge.
Picture
RUG MALT
EBC 20
Gir en gyllen farge på øl. Dette maltet formidler en unik touch av rug smaken og legger til en interessant kompleksiteten ved å utføre en ny vri i mange kjente øl stiler. Rug øl og pils, spesielle øl, sesongens øl. Et fullt modifisert uskrellet type malt med høy β-glucan innhold. Det fungerer godt i en enkel temperatur infusjons mesk.
Picture
RØYK MALT
EBC: 3-8
Denne malten gir ølet sin karakteristiske røyksmak (kan sammenlignes med røkt skinke). Avhengig av hvor mye som brukes, får man en mer eller mindre intens smak til Rauchbier eller whisky.
Røkmalt kan også anvendes for destillater. Den har en høy enzym styrke.
Kan også brukes som peated malt.
Picture
SJOKOLADE MALT
EBC: 1000
Sjokolade malt brukes i svært mørke ølsorter i opptil 10 %, og det kan også brukes i mindre mengdeforhold til å justere fargen i mellommørke øl som bayer, brown ale eller bokkøl.
Picture
SPECIAL B MALT
EBC: 350
Dette er en ekstra mørk karamellmalt. Den gir mer maltaroma og farge i forhold til vanlig mørk karamellmalt. Gir også hint av ristede nøtter, tørkede frukter og mørk karamell.
Picture
VIENNA MALT 
EBC: 8-10
Vienna malt er et malt som ligger mellom pilsnermalt og münchenmalt i farge. Det kan brukes i alle ølsorter der man vil ha en litt dypere farge og smak enn det man får av pilsnermalt.
Picture
WEYERMANN SPESIAL W
EBC: 280-320
Weyermann® Special W® gir sterk rosin, mørk frukt og brød lignende smak, og kan brukes i et bredt spekter av belgiske ølstiler, samt andre stiler som ønsker å legge til hint av mørk frukt.
Picture

Følg oss på Facebook


Åpningstider


Mandag:  STENGT
Tirsdag :  11:00 - 17:00
Onsdag : 11:00 - 17:00
Torsdag : 11:00 - 17:00
Fredag :   11:00 - 17:00
​Lørdag :   12:00 - 16:00

Kontakt oss


Tlf: 468 00 719
E-post: altibrygg@gmail.com
Adr:  Karmsundgata 52, 5531 Haugesund
For Admin