Altibrygg AS - Det du trenger for å brygge øl
  • Hjem
  • Kontakt oss
  • Råvarer
    • Humle
    • Basis malt
    • Spesial malt
    • Flaket malt
    • Fersk gjær
    • Tørr gjær
    • Tilsetninger
  • Ølsett
    • Ølsett Allgrain >
      • Altibrygg's egne ølsett
      • Ølsett Allgrain Lager
      • Ølsett Allgrain Ale
    • Ekstrakt ølsett
    • Cider og Hard seltzer - Ekstraktsett
  • Bryggemaskiner
    • Bryggemaskin - Utstyr og deler
    • 30/40 liter - Bryggemaskiner
    • 60/70 liter - Bryggemaskiner
  • Bryggeutstyr
  • Fat og Co2
  • Diverse
  • Essenser og diverse
  • Flasking / boks
  • Gjæring
  • Glass og barutstyr
  • Arbeidshansker og klær
  • Komplette pakker
  • Mad Millie - Startsett ost
  • Rengjøring
  • Tappeutstyr
  • Vin
  • Hjem
  • Kontakt oss
  • Råvarer
    • Humle
    • Basis malt
    • Spesial malt
    • Flaket malt
    • Fersk gjær
    • Tørr gjær
    • Tilsetninger
  • Ølsett
    • Ølsett Allgrain >
      • Altibrygg's egne ølsett
      • Ølsett Allgrain Lager
      • Ølsett Allgrain Ale
    • Ekstrakt ølsett
    • Cider og Hard seltzer - Ekstraktsett
  • Bryggemaskiner
    • Bryggemaskin - Utstyr og deler
    • 30/40 liter - Bryggemaskiner
    • 60/70 liter - Bryggemaskiner
  • Bryggeutstyr
  • Fat og Co2
  • Diverse
  • Essenser og diverse
  • Flasking / boks
  • Gjæring
  • Glass og barutstyr
  • Arbeidshansker og klær
  • Komplette pakker
  • Mad Millie - Startsett ost
  • Rengjøring
  • Tappeutstyr
  • Vin
Search by typing & pressing enter

YOUR CART


Flaket malt

FLAKET BYGG
Flaket bygg brukes tradisjonelt i irsk tørr stout for å gi mykere og rundere munnfølelse, og også bedre skumfasthet. Det brukes da gjerne i mengdeforhold rundt 10 %.
Flakede kornsorter generelt er valset og varmebehandlet, slik at de kan brukes rett i mesken uten å forkokes. Men de inneholder ingen egne enzymer, så de må meskes sammen med annet malt.
Picture
FLAKET HAVRE
Flaket havre brukes tradisjonelt i engelsk havre stout. Det gir en rundere munnfølelse og bedre skumfasthet.
Flakede kornsorter generelt er valset og varmebehandlet, slik at de kan brukes rett i mesken uten å forkokes. Men de inneholder ingen egne enzymer, så de må meskes sammen med annet malt
Picture
FLAKET HVETE 
​
Flaket hvete brukes mye i belgiske øl, både witbier og ulike typer surøl. Det brukes gjerne i mengdeforhold rundt 50 % og er da en ekstraktgiver som bidrar med svært lite farge. Det gir også sterkere skumfasthet.
Flakede kornsorter generelt er valset og varmebehandlet, slik at de kan brukes rett i mesken uten å forkokes. Men de inneholder ingen egne enzymer, så de må meskes sammen med annet malt. Unntaket er hvis man skal brygge surøl der det er ønskelig med store mengder stivelse i vørteren, men det er da for viderekomne.
Picture
FLAKET MAIS 
I makrobryggeriverdenen brukes mais for å gi et svært lett og lettdrikkelig øl. De fleste internasjonale pilsnerbryggerier bruker mais eller ris på denne måten. Men det brukes også av andre bryggerier i mellomstørrelse. Det ærverdige Fullers-bryggeriet bruker f.eks. en tilmålt mengde mais i sine øl for å justere tyngden.
I flaket form er mais lettvint å bruke for en hjemmebrygger. Flakede kornsorter generelt er valset og varmebehandlet, slik at de kan brukes rett i mesken uten å forkokes. Men de inneholder ingen egne enzymer, så de må meskes sammen med annet malt.
Picture
Flaket Ris
I makrobryggeriverdenen brukes flaket ris for å gi et svært lett og lettdrikkelig øl. De fleste internasjonale pilsnerbryggerier bruker mais eller ris på denne måten. Men det brukes også av andre bryggerier i mellomstørrelse.
I flaket form er ris lettvint å bruke for en hjemmebrygger. Flakede kornsorter generelt er valset og varmebehandlet, slik at de kan brukes rett i mesken uten å forkokes. Men de inneholder ingen egne enzymer, så de må meskes sammen med annet malt
Picture
RISSKALL 
Når en bruker ris-skall i mesken så blir mesken mer porøs og lettere å vaske ut.
Spesielt når en bruker hvete og rug så kan det være lurt å også bruke ris-skall.
Ris-skallet gir ikke noe smak og ikke noe mer utbytte i seg selv.
Picture
TORRIFIED WHEAT MALT
EBC: 3,5
Torrefied Wheat fra Crisp Malting Group er umaltet, puffet hvete som gir myk konsistens og ekstra skumfasthet.
Da torrified wheat er varmebehandlet, kan det brukes som erstatning for flaket hvete. Og i likhet med flaket hvete må det meskes og kan altså ikke brukes i ekstraktbrygging.
Picture

Følg oss på Facebook


Åpningstider


Mandag:  STENGT
Tirsdag :  11:00 - 17:00
Onsdag : 11:00 - 17:00
Torsdag : 11:00 - 17:00
Fredag :   11:00 - 17:00
​Lørdag :   12:00 - 16:00

Kontakt oss


Tlf: 468 00 719
E-post: altibrygg@gmail.com
Adr:  Karmsundgata 52, 5531 Haugesund
For Admin