FLAKET BYGG
Flaket bygg brukes tradisjonelt i irsk tørr stout for å gi mykere og rundere munnfølelse, og også bedre skumfasthet. Det brukes da gjerne i mengdeforhold rundt 10 %. Flakede kornsorter generelt er valset og varmebehandlet, slik at de kan brukes rett i mesken uten å forkokes. Men de inneholder ingen egne enzymer, så de må meskes sammen med annet malt. |
FLAKET HAVRE
Flaket havre brukes tradisjonelt i engelsk havre stout. Det gir en rundere munnfølelse og bedre skumfasthet. Flakede kornsorter generelt er valset og varmebehandlet, slik at de kan brukes rett i mesken uten å forkokes. Men de inneholder ingen egne enzymer, så de må meskes sammen med annet malt |
FLAKET HVETE
Flaket hvete brukes mye i belgiske øl, både witbier og ulike typer surøl. Det brukes gjerne i mengdeforhold rundt 50 % og er da en ekstraktgiver som bidrar med svært lite farge. Det gir også sterkere skumfasthet. Flakede kornsorter generelt er valset og varmebehandlet, slik at de kan brukes rett i mesken uten å forkokes. Men de inneholder ingen egne enzymer, så de må meskes sammen med annet malt. Unntaket er hvis man skal brygge surøl der det er ønskelig med store mengder stivelse i vørteren, men det er da for viderekomne. |
FLAKET MAIS
I makrobryggeriverdenen brukes mais for å gi et svært lett og lettdrikkelig øl. De fleste internasjonale pilsnerbryggerier bruker mais eller ris på denne måten. Men det brukes også av andre bryggerier i mellomstørrelse. Det ærverdige Fullers-bryggeriet bruker f.eks. en tilmålt mengde mais i sine øl for å justere tyngden. I flaket form er mais lettvint å bruke for en hjemmebrygger. Flakede kornsorter generelt er valset og varmebehandlet, slik at de kan brukes rett i mesken uten å forkokes. Men de inneholder ingen egne enzymer, så de må meskes sammen med annet malt. |
Flaket Ris
I makrobryggeriverdenen brukes flaket ris for å gi et svært lett og lettdrikkelig øl. De fleste internasjonale pilsnerbryggerier bruker mais eller ris på denne måten. Men det brukes også av andre bryggerier i mellomstørrelse. I flaket form er ris lettvint å bruke for en hjemmebrygger. Flakede kornsorter generelt er valset og varmebehandlet, slik at de kan brukes rett i mesken uten å forkokes. Men de inneholder ingen egne enzymer, så de må meskes sammen med annet malt |
TORRIFIED WHEAT MALT
EBC: 3,5 Torrefied Wheat fra Crisp Malting Group er umaltet, puffet hvete som gir myk konsistens og ekstra skumfasthet. Da torrified wheat er varmebehandlet, kan det brukes som erstatning for flaket hvete. Og i likhet med flaket hvete må det meskes og kan altså ikke brukes i ekstraktbrygging. |
Følg oss på Facebook |
ÅpningstiderMandag: STENGT
Tirsdag : 11:00 - 17:00 Onsdag : 11:00 - 17:00 Torsdag : 11:00 - 17:00 Fredag : 11:00 - 17:00 Lørdag : 12:00 - 16:00 |
Kontakt oss |