WLP001 CALIFORNIA ALE
WLP001 California Ale fra White Labs er en av verdens mest populære gjær i ølbrygging både blandt bryggerier og til hjemmebrygging.
Har du tenkt å brygge en amerikansk IPA eller pale ale, så er dette den perfekte gjærstammen.
Denne gjærstammen er berømt for sine rene smaker, evne til å balansere ølet og kan brukes til de aller fleste øltyper. Gjærstammen fremhever humlesmakene og er ekstremt allsidig
WLP001 California Ale fra White Labs er en av verdens mest populære gjær i ølbrygging både blandt bryggerier og til hjemmebrygging.
Har du tenkt å brygge en amerikansk IPA eller pale ale, så er dette den perfekte gjærstammen.
Denne gjærstammen er berømt for sine rene smaker, evne til å balansere ølet og kan brukes til de aller fleste øltyper. Gjærstammen fremhever humlesmakene og er ekstremt allsidig
WLP002 ENGLISH ALE
En klassisk ESB- gjærstamme fra et av Englands største uavhengige bryggeri. Denne gjærstammen passer best til engelske øltyper som mild, bitter, porter, og engelsk stout. Gjærstammen vil produsere et veldig rent øl, og etterlate restsødme grunnet lav utgjæring.
En klassisk ESB- gjærstamme fra et av Englands største uavhengige bryggeri. Denne gjærstammen passer best til engelske øltyper som mild, bitter, porter, og engelsk stout. Gjærstammen vil produsere et veldig rent øl, og etterlate restsødme grunnet lav utgjæring.
- Utgjæring: 63-70 %
- Flokkulering: Meget høy
- Foretrukket gjæringstemperatur: 18-20°C
- Alkoholtoleranse: Medium
WLP004 IRISH ALE
Denne gjærstammen er fra et av de eldste stout- produserende bryggeriene i verden. Du kan kjenne et hint av diacetyl når ølet er ferdigjæret, balansert med en tørr, crisp og lett fruktighet. Perfekt til Irish ale, stout, porter, brown, red ale og en spennende pale ale.
Denne gjærstammen er fra et av de eldste stout- produserende bryggeriene i verden. Du kan kjenne et hint av diacetyl når ølet er ferdigjæret, balansert med en tørr, crisp og lett fruktighet. Perfekt til Irish ale, stout, porter, brown, red ale og en spennende pale ale.
- Utgjæring: 69-74 %
- Flokkulering: medium til høy
- Foretrukket gjæringstemperatur: 18-20°C
- Alkoholtoleranse: Medium til høy
WLP005 BRITISH ALE
Denne gjærstammen gjærer litt mer ut enn WLP002. Som de fleste engelske gjærstammer, vil denne passe til øl med maltpreg. Perfekt til alle engelske øltyper som bitter, pale ale, porter og brown ale.
Denne gjærstammen gjærer litt mer ut enn WLP002. Som de fleste engelske gjærstammer, vil denne passe til øl med maltpreg. Perfekt til alle engelske øltyper som bitter, pale ale, porter og brown ale.
- Utgjæring: 67-74 %
- Flokkulering: høy
- Foretrukket gjæringstemperatur: 18-21°C
- Alkoholtoleranse: medium
WLP007 DRY ENGLISH ALE
Ren, høy- flokkulent og med høy utgjæring er stikkord som beskriver denne gjærstammen. Meget populær gjær som kan sammenlignes med WLP002 når det gjelder smaksprofil. WLP007 har 10 % høyere utgjæring enn WLP002. Dette tar vekk restsødmen som kjennetegner WLP002, og passer dermed bedre til øl med høyere OG. Den gjærer fort ut og man kan oppnå 80 % utgjæring selv ved øl på ABV 10 %.
Utgjæring: 70-80 %
Flokkulering: høy
Foretrukket gjæringstemperatur: 18-21°C
Alkoholtoleranse: medium
Ren, høy- flokkulent og med høy utgjæring er stikkord som beskriver denne gjærstammen. Meget populær gjær som kan sammenlignes med WLP002 når det gjelder smaksprofil. WLP007 har 10 % høyere utgjæring enn WLP002. Dette tar vekk restsødmen som kjennetegner WLP002, og passer dermed bedre til øl med høyere OG. Den gjærer fort ut og man kan oppnå 80 % utgjæring selv ved øl på ABV 10 %.
Utgjæring: 70-80 %
Flokkulering: høy
Foretrukket gjæringstemperatur: 18-21°C
Alkoholtoleranse: medium
WLP013 LONDON ALE
Gjær som passer til tørre øl med maltpreg. Gjæren gir en kompleks, eikepreget ester- karakter til ølet. Humlebitterheten kommer tydelig frem. Passer til klassiske britiske pale ales, bitter og stout. Den flokkulerer mindre enn WLP002 and WLP005.
- Utgjæring: 67-75 %
- Flokkulering: medium
- Foretrukket gjæringstemperatur: 19-22°C
- Alkoholtoleranse: medium
Gjær som passer til tørre øl med maltpreg. Gjæren gir en kompleks, eikepreget ester- karakter til ølet. Humlebitterheten kommer tydelig frem. Passer til klassiske britiske pale ales, bitter og stout. Den flokkulerer mindre enn WLP002 and WLP005.
- Utgjæring: 67-75 %
- Flokkulering: medium
- Foretrukket gjæringstemperatur: 19-22°C
- Alkoholtoleranse: medium
WLP029 GERMAN KØLSCH ALE
Denne gjærstammen er fra en liten bryggeripub i Køln i Tyskland. Hvis du skal brygge en Kölsch er dette gjæren å bruke. Den passer også til Altbier og til lyse øl som blonde. Den fremhever humlekarakter, likt WLP001. Det produseres ørlite svovel under fermenteringen som vil forsvinne når ølet lagres. Du vil stå igjen med en super- klar øl som best kan sammenlignes med et lyst lager- øl.
Denne gjærstammen er fra en liten bryggeripub i Køln i Tyskland. Hvis du skal brygge en Kölsch er dette gjæren å bruke. Den passer også til Altbier og til lyse øl som blonde. Den fremhever humlekarakter, likt WLP001. Det produseres ørlite svovel under fermenteringen som vil forsvinne når ølet lagres. Du vil stå igjen med en super- klar øl som best kan sammenlignes med et lyst lager- øl.
- Utgjæring: 70-78 %
- Flokkulering: medium
- Foretrukket gjæringstemperatur: 18-20°C *
- Alkoholtoleranse: medium til høy
WLP066 LONDON FOG ALE
This strain is a great choice for New England-style IPAs. It produces a medium-ester profile similar to WLP008 East Coast Ale Yeast and leaves some residual sweetness, which helps accentuate both malt and hop flavors and aromas.
Attenuation: 65.00-70.00%
Flocculation: Medium to Low
Alcohol Tolerance: Medium - High (8 - 12%)
Fermentation Temperature: 18-22
This strain is a great choice for New England-style IPAs. It produces a medium-ester profile similar to WLP008 East Coast Ale Yeast and leaves some residual sweetness, which helps accentuate both malt and hop flavors and aromas.
Attenuation: 65.00-70.00%
Flocculation: Medium to Low
Alcohol Tolerance: Medium - High (8 - 12%)
Fermentation Temperature: 18-22
WLP380 HEFEWEIZEN IV
Tydelig fenolisk aroma og smak av nellikspiker med nedtonet innslag av banan. Forfriskende sitrus og aprikos- toner. Crisp og drikkbart hveteøl av typen hefeweizen. Mindre flokkulent enn WLP300. Det produseres svovel i løpet av fermenteringen. Svovel er en smak som tones ned ved lagring.
Tydelig fenolisk aroma og smak av nellikspiker med nedtonet innslag av banan. Forfriskende sitrus og aprikos- toner. Crisp og drikkbart hveteøl av typen hefeweizen. Mindre flokkulent enn WLP300. Det produseres svovel i løpet av fermenteringen. Svovel er en smak som tones ned ved lagring.
- Utgjæring: 73-80 %
- Flokkulering: lav
- Foretrukket gjæringstemperatur: 19-21°C
- Alkoholtoleranse: medium
WLP400 BELGIAN WIT ALE
Dette er den originale gjærtypen som brukes til belgisk Wit. Lett fenolisk og syrlig.
Dette er den originale gjærtypen som brukes til belgisk Wit. Lett fenolisk og syrlig.
- Utgjæring: 74-78 %
- Flokkulering: lav til medium
- Foretrukket gjæringstemperatur: 19-23°C
- Alkoholtoleranse: medium
WLP410 BELGIAN WIT ALE II
Sammenlignet med WLP400, er denne gjærtypen mindre fenolsk, avgir mer kryddertoner og er mer flokkulent. Du vil få litt restsødme i ølet. Denne er perfekt blant annet til belgisk Wit, krydderøl og hveteøl. Gjæren bruker lang tid på å komme i gang, og man bør planlegge brygging med denne gjærtypen ut fra det. Gjæren trenger gjærnæring og god beluftning. Gjæren har godt av å stige fritt i temperatur (free- rise).
Sammenlignet med WLP400, er denne gjærtypen mindre fenolsk, avgir mer kryddertoner og er mer flokkulent. Du vil få litt restsødme i ølet. Denne er perfekt blant annet til belgisk Wit, krydderøl og hveteøl. Gjæren bruker lang tid på å komme i gang, og man bør planlegge brygging med denne gjærtypen ut fra det. Gjæren trenger gjærnæring og god beluftning. Gjæren har godt av å stige fritt i temperatur (free- rise).
- Utgjæring: 70-75 %
- Flokkulering: lav til medium
- Foretrukket gjæringstemperatur: 19-23°C
- Alkoholtoleranse: medium
WLP530 ABBEY ALE
Denne gjærstammen brukes til å lage Trappist- øl. Den ligner på WLP500, bortsett fra at den er mindre fruktig og mer tolerant for alkohol (opp til 15% ABV). Perfekt gjær til øl med høy gravity, som for eksempel belgisk dubbel og tripel.
Denne gjærstammen brukes til å lage Trappist- øl. Den ligner på WLP500, bortsett fra at den er mindre fruktig og mer tolerant for alkohol (opp til 15% ABV). Perfekt gjær til øl med høy gravity, som for eksempel belgisk dubbel og tripel.
- Utgjæring: 75-80 %
- Flokkulering: medium til høy
- Foretrukket gjæringstemperatur: 19-22°C
- Alkoholtoleranse: høy
WLP550 BELGIAN ALE
Saison, Belgiske Ales, Belgiske Reds, Belgiske Browns og White beers er kun noen få av de ølene som er å finne blant de klassiske belgiske øltypene og som kan brygges med denne gjærstammen. Fenolisk og krydderaktige smaker vil være tydelig, med mindre toner av frukt enn WLP500.
Saison, Belgiske Ales, Belgiske Reds, Belgiske Browns og White beers er kun noen få av de ølene som er å finne blant de klassiske belgiske øltypene og som kan brygges med denne gjærstammen. Fenolisk og krydderaktige smaker vil være tydelig, med mindre toner av frukt enn WLP500.
- Utgjæring: 78-85 %
- Flokkulering: medium
- Foretrukket gjæringstemperatur: 20-26°C
- Alkoholtoleranse: medium til høy
WLP800 PILSNER LAGER
Dette er en klassisk lager- gjær som brukes til å brygge tsjekkisk pilsner. Den gir maltpreg til ølet og en tørr finish. Denne gjærtypen passer også perfekt til brygging av andre tradisjonelle europeiske pilsnere.
Dette er en klassisk lager- gjær som brukes til å brygge tsjekkisk pilsner. Den gir maltpreg til ølet og en tørr finish. Denne gjærtypen passer også perfekt til brygging av andre tradisjonelle europeiske pilsnere.
- Utgjæring: 72-77 %
- Flokkulering: medium til høy
- Foretrukket gjæringstemperatur: 10-13°C
- Alkoholtoleranse: medium
WLP830 GERMAN LAGER
Denne gjærstammen er en av de mest brukte lager-gjærene i verden. Den løfter frem maltet i ølet og lager et meget rent øl. Perfekt til alle typer tysk lager, pilsner, oktoberfest og marzen.
Denne gjærstammen er en av de mest brukte lager-gjærene i verden. Den løfter frem maltet i ølet og lager et meget rent øl. Perfekt til alle typer tysk lager, pilsner, oktoberfest og marzen.
- Utgjæring: 74-79 %
- Flokkulering: medium
- Foretrukket gjæringstemperatur: 10-13°C
- Alkoholtoleranse: medium
WLP840 AMERICAN LAGER
Denne gjærstammen blir brukt til produksjon av amerikansk lager. Den gir et tørt og rent øl med et hint av eple- fruktighet. Svovel- og diacetyl- produksjon er minimal.
Denne gjærstammen blir brukt til produksjon av amerikansk lager. Den gir et tørt og rent øl med et hint av eple- fruktighet. Svovel- og diacetyl- produksjon er minimal.
- Utgjæring: 75-80 %
- Flokkulering: medium
- Foretrukket gjæringstemperatur: 10-13°C
- Alkoholtoleranse: medium
Følg oss på Facebook |
ÅpningstiderMandag: STENGT
Tirsdag : 11:00 - 17:00 Onsdag : 11:00 - 17:00 Torsdag : 11:00 - 17:00 Fredag : 11:00 - 17:00 Lørdag : 12:00 - 16:00 |
Kontakt oss |