HVETE /HVETE BLANC MALT
EBC: 3,5-6 Hvetemalt gir større skumfasthet til ølet. Og om det benyttes i tunge øltyper, så vil hvetemaltet gjøre at ølet føles litt mer lettdrikkelig. Hvete gir frisk smak. Men det er også mer proteiner i hvetemalt enn i byggmalt. Kornet mangler også skallet som byggmalt har. Det gjør at mesken lettere kan gå tett når en mesker (stuck mash) |
MARIS OTTER PALE MALT
EBC: 4,5-5,5 Maris Otter Pale ale malt, Thomas Fawcett, Crisp, muntons. Maris Otter er maltet som mange microbryggerier bruker. Det gjør de fordi smaken her har mer kjekssmak enn vanlig pale malt. Det er også litt lysere enn vanlig pale malt. Noen mikser en blanding av pale malt, pilsner malt og Biscuit for å få noe som likner på Maris Otter. Og det funker også. |
MUNICH /MUNICH 1 MALT
EBC: 11-20 Munich malt er en tysk maltsort som har mange bruksområder. Dette maltet kan brukes i små mengder i nær sagt enhver ølsort for å fremheve maltsmaken og/eller bidra med et diskré toast-aktig preg til ølet. Det kan også brukes i nesten 100 % (med bare noen få prosent mørk malt) i den ølsorten som ga opphav til vår norske bayer, nemlig delstaten Bayerns mørke Dunkel-øl. Mellom disse ytterpunktene finner man tradisjonelle tyske ølsorter som Düsseldorfs Altbier og bokkøl, der denne maltsorten gjerne brukes i rundt 25-75 %. |
PILSNER MALT Fuglesang/ Best/ Crisp
EBC: 3-5 Pilsen Malt er et lyst pilsnermalt, og det lyseste vi har i vårt sortiment. Gir et friskt og rent maltpreg, og fungerer utmerket som base for de fleste lyse ølstiler. Mest brukt i lagerøl, men hører også hjemme i kölsch, hveteøl og saison. Mange bruker det også som base i pale ale. |
Følg oss på Facebook |
ÅpningstiderMandag: STENGT
Tirsdag : 11:00 - 17:00 Onsdag : 11:00 - 17:00 Torsdag : 11:00 - 17:00 Fredag : 11:00 - 17:00 Lørdag : 12:00 - 16:00 |
Kontakt oss |