Altibrygg AS - Det du trenger for å brygge øl
  • Hjem
  • Kontakt oss
  • Råvarer
    • Humle
    • Basis malt
    • Spesial malt
    • Flaket malt
    • Fersk gjær
    • Tørr gjær
    • Tilsetninger
  • Ølsett
    • Ølsett Allgrain >
      • Altibrygg's egne ølsett
      • Ølsett Allgrain Lager
      • Ølsett Allgrain Ale
    • Ekstrakt ølsett
    • Cider og Hard seltzer - Ekstraktsett
  • Bryggemaskiner
    • Bryggemaskin - Utstyr og deler
    • 30/40 liter - Bryggemaskiner
    • 60/70 liter - Bryggemaskiner
  • Bryggeutstyr
  • Fat og Co2
  • Diverse
  • Essenser og diverse
  • Flasking / boks
  • Gjæring
  • Glass og barutstyr
  • Arbeidshansker og klær
  • Komplette pakker
  • Mad Millie - Startsett ost
  • Rengjøring
  • Tappeutstyr
  • Vin
  • Hjem
  • Kontakt oss
  • Råvarer
    • Humle
    • Basis malt
    • Spesial malt
    • Flaket malt
    • Fersk gjær
    • Tørr gjær
    • Tilsetninger
  • Ølsett
    • Ølsett Allgrain >
      • Altibrygg's egne ølsett
      • Ølsett Allgrain Lager
      • Ølsett Allgrain Ale
    • Ekstrakt ølsett
    • Cider og Hard seltzer - Ekstraktsett
  • Bryggemaskiner
    • Bryggemaskin - Utstyr og deler
    • 30/40 liter - Bryggemaskiner
    • 60/70 liter - Bryggemaskiner
  • Bryggeutstyr
  • Fat og Co2
  • Diverse
  • Essenser og diverse
  • Flasking / boks
  • Gjæring
  • Glass og barutstyr
  • Arbeidshansker og klær
  • Komplette pakker
  • Mad Millie - Startsett ost
  • Rengjøring
  • Tappeutstyr
  • Vin
Search by typing & pressing enter

YOUR CART


Basis malt

HVETE /HVETE BLANC MALT
EBC: 3,5-6
Hvetemalt gir større skumfasthet til ølet. Og om det benyttes i tunge øltyper, så vil hvetemaltet gjøre at ølet føles litt mer lettdrikkelig. Hvete gir frisk smak.
Men det er også mer proteiner i hvetemalt enn i byggmalt. Kornet mangler også skallet som byggmalt har. Det gjør at mesken lettere kan gå tett når en mesker (stuck mash)
Picture
MARIS OTTER PALE MALT
EBC: 4,5-5,5
Maris Otter Pale ale malt, Thomas Fawcett, Crisp, muntons.
Maris Otter er maltet som mange microbryggerier bruker. Det gjør de fordi smaken her har mer kjekssmak enn vanlig pale malt. Det er også litt lysere enn vanlig pale malt.
Noen mikser en blanding av pale malt, pilsner malt og Biscuit for å få noe som likner på Maris Otter. Og det funker også.
Picture
MUNICH /MUNICH 1 MALT 
EBC: 11-20
Munich malt er en tysk maltsort som har mange bruksområder.
Dette maltet kan brukes i små mengder i nær sagt enhver ølsort for å fremheve maltsmaken og/eller bidra med et diskré toast-aktig preg til ølet.  
Det kan også brukes i nesten 100 % (med bare noen få prosent mørk malt) i den ølsorten som ga opphav til vår norske bayer, nemlig delstaten Bayerns mørke Dunkel-øl. Mellom disse ytterpunktene finner man tradisjonelle tyske ølsorter som Düsseldorfs Altbier og bokkøl, der denne maltsorten gjerne brukes i rundt 25-75 %.
Picture
PALE ALE MALT Fuglesang/ Best/ Crisp
EBC: 6,5-8,5
Pale malt brukes som basis for alle ale-typer, f.eks pale ale, amber ale, brown ale, porter, osv. Det kan dessuten brukes helt uten spesialmalt i engelske "summer ales", av hvilke Harviestoun Bitter & Twisted er et godt eksempel.
Picture
PILSNER MALT  Fuglesang/ Best/ Crisp
​
EBC: 3-5
Pilsen Malt er et lyst pilsnermalt, og det lyseste vi har i vårt sortiment. Gir et friskt og rent maltpreg, og fungerer utmerket som base for de fleste lyse ølstiler. 
Mest brukt i lagerøl, men hører også hjemme i kölsch, hveteøl og saison. Mange bruker det også som base i pale ale. ​
Picture
PREMIUM PILSNER MALT 
EBC: 2-2,5
En ekstra lys pilsnermalt for de ekstra lyse ølene.
Picture

Følg oss på Facebook


Åpningstider


Mandag:  STENGT
Tirsdag :  11:00 - 17:00
Onsdag : 11:00 - 17:00
Torsdag : 11:00 - 17:00
Fredag :   11:00 - 17:00
​Lørdag :   12:00 - 16:00

Kontakt oss


Tlf: 468 00 719
E-post: altibrygg@gmail.com
Adr:  Karmsundgata 52, 5531 Haugesund
For Admin