Altibrygg AS
  • Hjem
  • Kontakt oss
  • RÅVARER
    • HUMLE
    • BASIS MALT
    • SPESIAL MALT
    • FLAKET MALT
    • FERSK GJÆR
    • TØRR GJÆR
    • TILSETNINGER
  • ØLSETT OG EKSTRAKTSETT
    • ØLSETT ALLGRAIN >
      • ØLSETT ALLGRAIN LAGER
      • ØLSETT ALLGRAIN ALE
    • ØLSETT EKSTRAKT
    • CIDER EKSTRAKT
  • BRYGGEMASKINER
    • BRYGGEMASKIN 30 L
    • BRYGGEMASKIN 60L
  • KOMPLETTE PAKKER
  • BRYGGEUTSTYR
  • FLASKING / BOKS
  • CO2 OG FAT
  • RENGJØRING
  • GJÆRING
  • BØKER
  • VIN
  • DIVERSE
  • Hjem
  • Kontakt oss
  • RÅVARER
    • HUMLE
    • BASIS MALT
    • SPESIAL MALT
    • FLAKET MALT
    • FERSK GJÆR
    • TØRR GJÆR
    • TILSETNINGER
  • ØLSETT OG EKSTRAKTSETT
    • ØLSETT ALLGRAIN >
      • ØLSETT ALLGRAIN LAGER
      • ØLSETT ALLGRAIN ALE
    • ØLSETT EKSTRAKT
    • CIDER EKSTRAKT
  • BRYGGEMASKINER
    • BRYGGEMASKIN 30 L
    • BRYGGEMASKIN 60L
  • KOMPLETTE PAKKER
  • BRYGGEUTSTYR
  • FLASKING / BOKS
  • CO2 OG FAT
  • RENGJØRING
  • GJÆRING
  • BØKER
  • VIN
  • DIVERSE
Search by typing & pressing enter

YOUR CART

TØRR GJÆR

WILDBREW PHILLY SOUR

WildBrew™ Philly Sour er en helt unik nyhet innenfor tørrgjær!
Her har Lallemand produsert en tørrgjær basert på en helt ny type gjærstamme, Lachancea.
Denne gjærstammen har den egenskapen at den produserer melkesyre samtidig som det gjærer. Dette åpner for muligheten til å lage surøl uten å måtte kjelesyrne etter mesking.
Ideelt til Berliner Weiss, Gose, American Lambic, American Wild Ales. Passer også godt til Sour IPA.
Lanchancea ble for første gang isolert av Dr Matthew Forber på University of Sciences i Philadelphia.

Dosering: 0,5 - 1,0 g pr liter
Anbefalt gjæringstemperatur: 20-25ºC

Picture
WILDBREW SOUR PITCH

melkesyrebakterie i tørr form. Denne kan brukes for å syrne en rekke øl-stiler. Den gir et ren og balansert sitrus-smak, typisk for både tradisjonelle og moderne sur-øl typer.
Eksempler på øltyper hvor denne passer er: Berliner Weisse, Gose, Lambic, American Wild and Sour IPA.
Fremgangsmåte, som ved kjelesyrning:
  • Lag vørter (< 8 IBU) som så varmes opp til kokepunktet (ta livet av evt villgjær)
  • Kjøl ned til 40°C
  • Reduser pH i vørteren til pH 4,1-4,5, benytt melkesyre eller tilsvarende
  • Rehydrer WildBrew™ Sour Pitch og tilsett vørteren
  • Flush med CO2 og dekk til, for eksempel med kling-film
  • Hold temperaturen på 30-40°C i 1 til 2 dager, til ønsket pH er oppnådd
  • Fortsett deretter bryggeprosessen på vanlig måte, dvs kok opp, tilsett humle, kjøl, tilsett gjær osv...
Egenskaper:
Rask reduksjon av pH, typisk i løpet av 24 til 36 timer.
Forvenet pH er 3,2 til 3,5, ref datablad
Gir høy grad av melkesyre og mindre eddiksyre.
Aroma og smak av sitrus, skarp, med en hint av frukt.
Optimal temperatur er 30-40°C
Benytt 0,1 g/l
Lagringstemperatur: 4°C (eller fryses 18°C)
Holdbarhet i foreglet pakke: kjøleskap: 18mnd, i fryser 36 mnd
Picture
American East Coast New England 

​LalBrew® New England er en gjærstamme valgt spesielt for sin evne til å produsere en unik fruktig ester profil ønsket i ølstiler fra østkysten. En typisk gjæring med LalBrew® New England vil gi tropiske og fruktige estere, spesielt steinfrukter som fersken. Gjennom uttrykk av et ß-glukosidase-enzym kan LalBrew® New England fremme humlbiotransformasjon og fremheve humlesmak og aroma. LalBrew® New England viser middels til høy demping med middels flokkulering, noe som gjør det til et perfekt valg for øl fra østkysten.
Picture
American West Coast Ale  BRY-97

En god gjær for amerikanske type ales.
Picture
CBC-1 Karbonerings Gjær

CBC-1 Brukes ofte på grunn av sine refermenterings egenskaper, og er anbefalt å bruke til cask og flaskekarbonering. CBC-1 re-fermenterer øl med alkoholstyrke opp til 12-14% ABV, og har høy toleranse for trykk. Den skaper ikke smaker noe som gjør at man bevarer smaken til primærgjæren.
Gjæret flokkulerer tett, og legger seg som en matte på slutten av gjæringsprossesen. CBC-1 kan også brukes som primærgjær i "Champagne-lignende øl" og frukt-øl. CBC-1 tåler temperaturer mellom 15° til 25°C.
Mikrobiologiske egenskaper: Klassifisert som Saccharomyces cerevisiae
Bryggeegenskaper:
​CBC-1 er best brukt til flaskekarbonering/natur-karbonering på fat - der sukkertyper som glukose brukes.
  • Er en rask og robust gjærstamme som utgjærer øl med alkoholstyrke opp til 12% ABV.
  • CBC-1 som primærgjær vil etterlate restsødme siden den ikke spiser maltotriose.
  • CBC-1 påvirker ikke smaken når det blir brukt til refermentering.
Picture
Lallemann Verdant IPA  Gjær 

 hentet fra Verdant Brewing Co. i England. Gjæret er kjent for sine utmerkede evne til å lage en stor variasjon med humlefokuserte og maltrike øl. Gjæret gir tydelig preg av aprikos med undertoner av tropisk frukt og sitrus som blander seg flott inn sammen med humla. Verdant IPA gir en myk og balansert maltprofil med litt mer kropp enn de typiske amerikanske IPA gjærstammene.
Dette gjæret er altså svært allsidig og kan bl.a. brukes i NEIPA, Engelsk IPA, Amerikansk IPA, Engelsk Bitter, Sweet stouts og Sour ales.
•Utgjæring: Medium til Høy
•Flokkulering: Moderat
•Anbefalt gjæringstemperatur: 18 - 23°C (64 - 73°F)
•Alkohol toleranse: 10% ABV
•Anbefalt dosering: 0,5-1g/l for å sikre et minimun av 2,5 - 5,0 millioner celler pr ml.
Picture
 Lallemann Voss Kveik 
​
​​Endelig er kveik tilgjengelig fra Lallemand i 11g pakker. 
Lallemand Voss kveik kommer fra Sigmund Gjernes. 
LalBrew® Voss kan gjæres ved forskjellige temperaturer, mellom 25 til 40°C.
Optimal temperatur er en plass mellom 35-40°C.
Forvent en veldig rask utgjæring som vil innen optimal temperatur være ferdig på kun 2-3 dager! 
Smaksprofilen fra gjæret er nokså konsistent ved gjæring mellom 25-40°C.
Nøytral med behagelig smak av appelsin og sitrusfrukter.
Passer svært bra til tradisjonelle gårdsbrygg. Men vil også passe veldig godt i moderne ølstiler som bl.a. Pale ale, NEIPA og IPA. 
•Utgjæring: Medium til høy
•Flokkulering: Veldig høy
•Anbefalt gjæringstemperatur: 25-40°C (Optimalt: 35-40°C)
•Alkohol toleranse: 12% ABV
•Anbefalt dosering: 0,5-1g/l for å sikre et minimun av 2,5-5 million celler pr ml.
Picture
M02 Cider Gjær 
11,5g  
250g​


Mangrove Jacks Cider Gjær er en høy ester-produserende stamme, formidler fantastiske smaker i  dybden, avslører den fulle frukt potensialet av juice. Cider fermentert via denne belastningen er usedvanlig skarp, smakfull og forfriskende i smak. Denne svært robuste gjær har god fruktose assimilering og er i stand til å fermentere under vanskelige forhold og over et bredt temperaturområde. Mangrove Jacks Cider Gjær er en svært flokulent stamme, egnet for alle stilarter av cider.
Picture
M05 Mjød Gjær 

M05 er en mjødgjær som produserer store mengder florale estere, spesielt når den fermenteres kjølig. Den har en høy alkoholtoleranse (opp til 18% abv) og trives på et bredt temperaturspekter.
  • Gjærstamme: Saccharomyces Cerevisiae
  • Foretrukket gjæringstemperatur: 15-30 °C
  • Utgjæring 95-10%
  • Flokkulering: Medium-Høy
Picture
M21 Belgian Ale

​M21 er en tradisjonell overgjærende gjærstamme som har en god balanse mellom fruktige estere og varmende krydderaktige fenoler. Smaken er fenolsk, tørr, fruktig og med en meget kompleks karakter. Munnfølelsen er myk, lett, tørr og frisk. Den etterlated noe sødme, og vil langsomt klarne under lagring. Passer for Wit, Grand Cru, krydret øl og andre spesialøl.
  • Gjærstamme: Saccharomyces Cerevisiae
  • Foretrukket gjæringstemperatur: 18-25°C
  • Utgjæring 70-75%
  • Flokkulering: Lav
Picture
M29 French Saison 

M29 er en overgjæret gjærstamme som passer perfekt til saison og annet gårdsøl. Den gjærer langt ned, noe som resulterer i et knusktørt øl med fruktige, krydret og pepper-aktige aromaer. Den er meget alkoholtolerant og tåler opp til 14% abv
  • Gjærstamme: Saccharomyces Cerevisiae
  • Foretrukket gjæringstemperatur: 26-32 °C
  • Utgjæring: 85-90%
  • Flokkulering: Medium
Picture
M31 Belgisk trippel 

M31 produserer en kompleks kombinasjon av krydder-noter, fruktige estere, fenoler og alkoholer. Den har en høy alkoholtoleranse og en høy utgjæringsgrad, noe som gjør den veldig passende for en rekke belgiske stiltyper som f.eks Belgisk trippel og Trappist-øl.
  • Gjærstamme Saccharomyces Cerevisia
  • Foretrukket gjæringstemperatur: 18-28 °C
  • Utgjæring: 82-88%
  • Flokkulering: Medium
Picture
M44 US West Coast 

​
En topp fermenterings ale stamme egnet for amerikansk stil øl. Denne gjær produserer en usedvanlig ren smak, perfekt for når du vil at humle tegnet skal virkelig slå gjennom. Passer for American Style Pale Ale, American Double IPA, amerikansk- stil Imperial stout og mer.
Picture
M47 BELGIAN ABBAYE 
​

Moderat alkoholtolerant med færre fenoler enn belgiske Ale, denne gjæren er usedvanlig fruktig med enormt sammensatte estere og er svært flokkulerende. Passer for belgiske bleke øl og kloster-ales.
Picture
M54 California Lager 

M54 er en unik gjærstamme som kan produsere lager-liknende øl ved ale temperaturer. Den produserer en ren og klar lager med minimal svovelproduksjon. Passer meget godt for california common og lagers som skal gjære ved romtemperatur. Den behøver heller ikke en lang lagringsfase som de fleste andre lagers.
  • Gjærstamme: Saccharomyces Cerevisiae
  • Foretrukket gjæringstemperatur: 18-20 °C
  • Utgjæring: 77-82%
  • Flokkulering: Høy
Picture
M84 Bohemian Lager

En bunn-fermenterende lager gjær egnet for europeiske lager og pilsner stil øl. Denne gjær vil produsere myke, delikate og balanserte øl med en tørr og ren gane. Passer for tyske / Bohemian pilsners, alle lager stiler, tyske bocks og mer Demping: Høy
Flokkulering: Høy
Bruksanvisning: Dryss 2 poser direkte på opp til 23 L (6 US Gal) av vørter. For best resultat, gjære ved 10-15 grader C (50-59 grader F). Lagring Anbefalinger: Oppbevares i kjøleskap
Picture
NOTTINGHAM 

 Nottingham stammen ble valgt for sin svære flokkuleringsmiddel & relativt høye dempings egenskapene. Den produserer lave konsentrasjoner av fruktige og esteriske aroma og har blitt beskrevet som nøytral for ale gjær, slik at den fulle naturlige smaken av malt og humle får utvikle seg. Den anbefalte gjæring temperaturområde fra denne stammen er 14 ° til 21 ° C (57 ° til 70 ° C) med god toleranse for lave gjærings temperaturer (12 ° C / 54 ° C) som gjør at denne stammen kan brukes i lager-stil øl. Med et relativt høyt alkoholtoleranse, er Nottingham et godt valg for etablering av spesial øl med høyere alkohol %!
Picture
Premium Wine Yeast CR51
Premium Wine Yeast CL23
SAFALE K-97

German ale yeast selected for its ability to form a large firm head when fermenting.
Suitable to brew ales with low esters and can be used for Belgian type wheat beers.
Picture
SAFALE S-04 Engelsk Ale 

Tysk ale gjær utvalgt for sin evne til å danne en stor fast hode under gjæring. Egnet til å brygge øl med lave estere og kan brukes for belgiske hvete øl.
Picture
SAFALE US-05

Safale US-05 (Saccharomyces cerevisiae) 11,5g

Tørrgjær til ølbrygging fra Fermentis. Denne gjæren er vår mest populære tørrgjær til ølbrygging både blandt bryggerier og til hjemmebrygging. Den egner seg til en rekke ulike øltyper, men er mest populær til pale ale og IPA. Gjæren egner seg også godt til øl med høy alkoholinnhold som imperial stout og barley wine. 

Hvis du er nybegynner i ølbrygging så anbefaler vi at du brygger med tørrgjær i starten, og denne gjæren er en veldig fin gjærstamme til å begynne med.
Picture
SAFBREW BE-256 Abbey Ale

Topp fermenterings gjær som anbefales til å brygge kloster type øl, kjent for sitt høye alkoholinnhold. Det gjærer veldig fort og avslører subtile og velbalanserte aromaer.
Picture
SAFEBREW S-33

Tørrgjær variant som passer bra til belgiske overgjærede spesialøl (dobbel, trippel, rappist, wit etc.) 

Middels grad av flokkulering 
middels til lav utgjæringsprosent.
Tåler opp til 11,5% ABV

FG: Høy
Flokkulering: Mellom
Anbefalt gjæringstemperatur: 15-24c
Alkohol toleranse: Høy

Anbefalt dosering:
5-8g pr 10L ved 15-24c
2,5-5g pr 10L til ettergjæring på flaske
Picture
SAFBREW T-58

Overgjær 11,5 gr. Safbrew T-58 (special)Gjær som gir mye fruktighet og estere. Passer meget godt til belgisk wit.
Picture
SAFBREW WB-06 Hvete Øl

Safbrew WB-06 (Saccharomyces cerevisiae) 

En spesialitets gjær valgt for hvete øl fermentering. Gjæren produserer subtile Esteriske og fenol smaksnotater som er typiske for hvete øl.
Picture
SAFLAGER S-23 Lager

Undergjær 11,5 gr. Saflager S-23, en typisk lagergjær. Passer til å gjære 10-15 liter øl
Picture
SAFLAGER S-189 Lager 

Fra Hurlimann bryggeriet i Sveits. Nøytral smak utvikling for et stort utvalg av lager og Pilsner øl.
Picture
SAFLAGER W-34/70 Lager

Saflager W34/70 11.5 gr Gjær som stammer fra Weihenstephan i Tyskland. Denne er brukt over hele verden i bryggebransjen. Lagergjær.
Picture

Følg oss på Facebook


Åpningstider


Mandag : stengt
Tirsdag : 12:00 - 17:00
Onsdag : 12:00 - 17:00
Torsdag : 12:00 - 17:00
Fredag : 11:00 - 16:00
​Lørdag : 11:00 - 15:00
Søndag : Stengt

Kontakt oss


Tlf: 468 00 719
E-post: altibrygg@gmail.com
Adr:  Longhammarvegen 24, 5536 Haugesund, Norway
Rediger nettside - Nettsted drevet av 123nettside.no