5,2 PH STABILIZER
5,2 pH Stabilizer er blanding av fosfat bufre (for næringsmidler) som vil sikre mesken og vannet på pH 5,2 uansett hvilken pH vannet hadde fra starten av. Den er 100% trygg å bruke i mesken og VIL IKKE tilsette smak til ølet. Dette produktet vil gi deg en jevn pH uansett hvilket vann du bruker, men mest effektivt hvis du brygger med hardt vann. Av alle ingerdiensene i ølbrygging, er nok vannet det mest undervurderte. Kvaliteten, hardheten og pH verdien på vannet vil påvirke ezymaktivitet, oppløselighet av salter, proteiner og sukkerarter. Humle bitterhet kan også påvirkes av dette. Slik bruker du 5,2 pH Stabilizer: bruk 14g pr 30L vann (totalt volum til koking) Tilsett 5,2 pH Stabilizer i mesken når du mesker inn. Hvis ønskelig kan det løses opp i litt vann før det tilsettes mesken |
Amoretti Grapefrukt 226 g
Amoretti Artisan Natural Flavors Grapefruktsmak Et naturlig alternativ til fersk frukt og puréer. Amoretti Artisan Natural Flavours er et utmerket produkt for tilsetting av fruktsmak i øl. Passer også godt til vin, iskrem, sorbet, kaker, yoghurt og mye mer. Produktet er klart til bruk og høyt konsentrert, derfor behøves svært lite for å tilsette smak |
Appelsinskall 100G
søt bitter (utsolgt)pommeranskall kan erstatte denne Tørket appelsinskall. 100g. Belgierne lar seg ikke på noen måte diktere av den tyske renhetsloven når de skal brygge øl. Nei, belgierne tilsetter det som skal til for å oppnå den perfekte smaken. Ta det deilige ølet Hoegaarden witbier, som Vinmonopolet har i sitt bestillingsutvalg og som serveres på flere utesteder her i landet. Dette ølet er tilsatt både appelsinskall og koriander. |
Beerkit Enhancer 1 kg
Benytt Muntons BeerKit Enhancer til å erstatte sukker i ditt ekstrakt eller allgrain ølsett. BeerKit Enhancer består av 500 g spraymalt og 500 g druesukker (dextrose). Spraymalt tilfører kropp og fylde og druesukker har høyere utgjærignsgrad enn vanlig hvitt sukker. Røres inn i vørteren i gjæringskaret eller tilsettes mot slutten av koketiden. |
Gjærnæring Servomyces Kapsler (utsolgt)
Servomyces gjærnæring er et næringstilskudd til bryggegjær, som ble utviklet for tyske bryggere i et samarbeid mellom Weihenstephan og Universitet i München. Gjærnæringen er skapt i henhold til den tyske renhets-loven. Servomyces er gunstig for gjæret da det bidrar med essensielle næringstoffer som tas opp i gjærens cellestruktur. |
Gjærnæring Servomyces Pulver 10 g
Servomyces D50 er en gjærtype som brukes som en biologisk gjærnæring. Grunnen til å bruke gjær framfor salter er at mineralenes biotilgjengelighet øker om de er inkorporert i cellestrukturer snarere enn om de blir servert som rene salter. Dette gjør at gjæren raskere og enklere får nyttegjort seg av næringen. D50 har også følgende egenskaper:
|
Gjærnæring Wyeast (utsolgt)
Brukes for å gi gjæren bedre helse. Forbedrer gjæringsprosessen og sikrer deg optimal gjær, spesielt ved gjenbruk. Inneholder diammoniumfosfat, vitaminer og nitrogen og andre mineraler. Gjærnæringen er spesielt nytting dersom du brygger med liten andel malt. f.eks. om du brygger med maltekstrakt, da En halv teskje av gjærnæringen tilsettes når det er 10 minutter igjen av koketiden. |
Kalsium Klorid 33% 100ml
Kalsium Klorid Flak 1 kg
Denne løsningen av naturlig og ren kalsiumklorid E509 (egnet for matvarer) inneholder 33% kalsiumklorid, et bryggesalt som ofte brukes av kommersielle bryggerier. Klorider gir en myk, full og mer søtet smak til øl, mens kalsium bidrar til flokkulering av proteiner og stabilisering av smaken.
Maksimum mengde kalsium og klorider som kan legges til øl er 200 mg / l
Kalsium Klorid Flak 1 kg
Denne løsningen av naturlig og ren kalsiumklorid E509 (egnet for matvarer) inneholder 33% kalsiumklorid, et bryggesalt som ofte brukes av kommersielle bryggerier. Klorider gir en myk, full og mer søtet smak til øl, mens kalsium bidrar til flokkulering av proteiner og stabilisering av smaken.
Maksimum mengde kalsium og klorider som kan legges til øl er 200 mg / l
Karbonerings Drops Mangrove Jack 200G
Karboneringsdrops Mangrove Jack's k. Has på flasker sammen med øl, for natrulig karbonering. Posen inneholder 60 ca drops med en samlet vekt på 200g, dvs ca 3,3g pr drops. Detter er en perfekt mengde når oppskriften spesifiserer at du skal karbonere med ca 6g pr liter - da benytter du 1 drops pr halvliters-flaske. |
Klarning Brewers Clarex
Dette er et klarningsmiddel som ble til for først og fremst å redusere kuldetåke. Men en gunstig og sensasjonell bivirkning er at glutenproteinet i denne prosessen også blir blir brutt ned. Det gjør at ved bruk av dette klarningsmidlet så blir ølet glutenfritt, eller tilnærmet glutenfritt. De testene som har vært foretatt (se også ekstern link) viser at ølet i de fleste tilfeller kommer under 10 ppm Gliadin (20 ppm er grensen for hva som kan kalles glutenfritt) Selv om proteinene blir omdannet så er skumfasthet og smak uforandret. Dosering: 1-2g pr 100 liter øl (4-7 dråper pr 25 liter vørter) Dette tilsettes sammen med gjæren i gjæringskaret. Denne flasken er nok for ca 2000 liter øl |
Clarity Ferm
Clarity Ferm fjerner kjøletåke i ølet. Flasken inneholder et enzym som bryter ned polypeptidene som forårsaker kjøletåke - uten at det går på bekostning av smak og aroma. Tilsett en flaske i 20-25 liter vørter samtidig som du tilsetter gjær, så går det helt av seg selv. Som en heldig bi-effekt reduseres også gluteninnholdet i ølet kraftig når du tilsetter Clarity Ferm* |
Liquid Beer Finings
Ønsker du klarere øl? En enkel metode er å tilsette et klarningsmiddel til vørtren etter at gjæringen er over, og før du flasker eller overfører ølet til fat. Mangrove Jack's Liquid Finings, 20ml er beregnet for 23 liter øl, dvs omtrent det du normalt har i gjæringskaret fratrukket gjærkaka som ligger på bunnen. Dette middelet tilsettes i gjæringskaret, og vent deretter i 24 timer for at sedimenter skal bunnfelle, før før flasking. Du kan også tilsette rett i ølfatet. |
Malox / Eplesyre
Malox malic acid Powder. Dosage: 9 g/10 l increases the acidity with 1 g/l. The acidity of must/wine is always expressed in grams of tartaric acid/litre. In French books, you will find the acidity expressed in sulphuric acid ÷ 1.53. Acidity as tartaric acid = acidity as sulphuric acid x 1.53 |
Spraymalt Lys Muntons 500G
Spraymalt, også kalt DME (dried malt extract) Nødvendig for bruk i gjærstartere. Gjæren må formeres opp med maltose som utgangspunkt. Brukes vanlig sukker (sukrose eller fruktose) så vil ikke gjæren formere seg opp riktig og det vil bli en dårligere utgjæring. Kan også brukes i kokingen i de tilfellene der en ikke har oppnådd OG. |
Spraymalt Mørk Muntons 500G
Et mørkt spraymalt fra engelske Munton's. Spraymalt er malt som er ferdigmesket for deg, og så konsentrert ned og frysetørret til et fint pulver. Dette blander bryggeren så ut i vann, og koker som vanlig vørter; det er dermed perfekt for nybegynnere og bryggere som enda ikke har tatt steget over i full maltbrygging. Men du vil fortsatt få bruk for spraymalt etter at du har begynt å meske selv: Det brukes til å dyrke opp gjær med gjærstartere. Da er vanlig mengdeforhold 100 g spraymalt til 1 liter vann. Det gir en vørterstyrke på rundt 1.037, noe som er ideelt når man dyrker opp gjær. Det kan brukes til å finjustere styrken på vørteren hvis man ikke fikk det forventede utbyttet etter mesken. Derfor er det lurt alltid å ha en pose med maltekstrakt stående. Til slutt brukes det gjerne for å øke styrken på vørteren når man vil brygge et sterkere øl og man har et meskeoppsett som ikke er egnet for å meske svært sterk vørter. Det er viktig å merke seg at spraymalt er vesentlig mer konsentrert enn maltkorn. Et vanlig mål å bruke internasjonalt er "points per pound per gallon", og spraymalt pleier da å ligge på rundt 45 (noe slingringsmonn er det alltid). Oversatt til norske mål vil det si at 1 kg spraymalt blandet ut i 10 liter vann gir en vørterstyrke på rundt 1.037. Dobler man mengden vann, blir styrken halvert, osv. Spraymalt er hygroskopisk, dvs. at det tiltrekker seg fukt fra lufta rundt. Det er derfor viktig at man lagrer det i en tett pose/beholder og presser ut lufta fra posen og stenger den godt etter bruk. |
Vannjusterings pakke
Vannjusteringssett med det du trenger for å justere ditt bryggevann for ønsket øltype. Settet inneholder salter, pH meter, spatel, strips for vannhardhet og veieskip. Vannet justeres i hovedsak for ønsket pH under mesking, men innholdet av de ulike saltene vil påvirke både smak og gjæring. Derfor følger det med flere salter som senker og øker/stabiliserer pH for at man skal kunne finne den beste blandingen til ditt vann. Settet leveres i en praktisk beholder for oppbevaring Med denne pakken er du godt rustet for til å justere ditt bryggevann til ønsket ølstil Innhold: Kalsiumkarbonat CaCO3 (kritt) Kalsiumklorid CaCl2 33% E509 Kalsiumsulfat CaSO4 (gypsum) Magnesiumsulfat MgSO4 Melkesyre 80% Natriumbikarbonat NaHCO3 (Natron) pH Meter de poche 0 -14 Vannhardhet strips Veieskip Spatel |
Følg oss på Facebook |
ÅpningstiderMandag : stengt
Tirsdag : 12:00 - 17:00 Onsdag : 12:00 - 17:00 Torsdag : 12:00 - 17:00 Fredag : 11:00 - 16:00 Lørdag : 11:00 - 15:00 Søndag : Stengt |
Kontakt ossTlf: 468 00 719
E-post: altibrygg@gmail.com Adr: Longhammarvegen 24, 5536 Haugesund, Norway |
Rediger nettside - Nettsted drevet av 123nettside.no