Altibrygg AS
  • Hjem
  • Kontakt oss
  • RÅVARER
    • HUMLE
    • BASIS MALT
    • SPESIAL MALT
    • FLAKET MALT
    • FERSK GJÆR
    • TØRR GJÆR
    • TILSETNINGER
  • ØLSETT OG EKSTRAKTSETT
    • ØLSETT ALLGRAIN >
      • ØLSETT ALLGRAIN LAGER
      • ØLSETT ALLGRAIN ALE
    • ØLSETT EKSTRAKT
    • CIDER EKSTRAKT
  • BRYGGEMASKINER
    • BRYGGEMASKIN 30 L
    • BRYGGEMASKIN 60L
  • KOMPLETTE PAKKER
  • BRYGGEUTSTYR
  • FLASKING / BOKS
  • CO2 OG FAT
  • RENGJØRING
  • GJÆRING
  • BØKER
  • VIN
  • DIVERSE
  • Hjem
  • Kontakt oss
  • RÅVARER
    • HUMLE
    • BASIS MALT
    • SPESIAL MALT
    • FLAKET MALT
    • FERSK GJÆR
    • TØRR GJÆR
    • TILSETNINGER
  • ØLSETT OG EKSTRAKTSETT
    • ØLSETT ALLGRAIN >
      • ØLSETT ALLGRAIN LAGER
      • ØLSETT ALLGRAIN ALE
    • ØLSETT EKSTRAKT
    • CIDER EKSTRAKT
  • BRYGGEMASKINER
    • BRYGGEMASKIN 30 L
    • BRYGGEMASKIN 60L
  • KOMPLETTE PAKKER
  • BRYGGEUTSTYR
  • FLASKING / BOKS
  • CO2 OG FAT
  • RENGJØRING
  • GJÆRING
  • BØKER
  • VIN
  • DIVERSE
Search by typing & pressing enter

YOUR CART

TILSETNINGER

5,2 PH STABILIZER 

5,2 pH Stabilizer 
er blanding av fosfat bufre (for næringsmidler) som vil sikre mesken og vannet på pH 5,2 uansett hvilken pH vannet hadde fra starten av. Den er 100% trygg å bruke i mesken og VIL IKKE tilsette smak til ølet. Dette produktet vil gi deg en jevn pH uansett hvilket vann du bruker, men mest effektivt hvis du brygger med hardt vann.
Av alle ingerdiensene i ølbrygging, er nok vannet det mest undervurderte. Kvaliteten, hardheten og pH verdien på vannet vil påvirke ezymaktivitet, oppløselighet av salter, proteiner og sukkerarter. Humle bitterhet kan også påvirkes av dette.
Slik bruker du 5,2 pH Stabilizer:
bruk 14g pr 30L vann (totalt volum til koking)
Tilsett 5,2 pH Stabilizer i mesken når du mesker inn. Hvis ønskelig kan det løses opp i litt vann før det tilsettes mesken
Picture
Amigase Mega L 15ml 

Amigase Mega L er et enzym som "deler opp" komplekse sukkerkjeder til gjærbart sukker. Dette gir et lavkarbo øl med mindre restsødme og en tørrere munnfølelse. ​​
Picture
Amoretti Grapefrukt 226 g

Amoretti Artisan Natural Flavors
Grapefruktsmak

Et naturlig alternativ til fersk frukt og puréer. Amoretti Artisan Natural Flavours er et utmerket produkt for tilsetting av fruktsmak i øl. Passer også godt til vin, iskrem, sorbet, kaker, yoghurt og mye mer. Produktet er klart til bruk og høyt konsentrert, derfor behøves svært lite for å tilsette smak
Picture
Antiskum

100ml Skumdempende middel
Kokes med vørteren, blandes ut veldig raskt og er utrolig effektiv
Et par dråper pr liter. 
Picture
Appelsinskall 100G 
søt 
​bitter (utsolgt)pommeranskall kan erstatte denne


Tørket appelsinskall. 100g.
Belgierne lar seg ikke på noen måte diktere av den tyske renhetsloven når de skal brygge øl. Nei, belgierne tilsetter det som skal til for å oppnå den perfekte smaken. Ta det deilige ølet Hoegaarden witbier, som Vinmonopolet har i sitt bestillingsutvalg og som serveres på flere utesteder her i landet. Dette ølet er tilsatt både appelsinskall og koriander.
Picture
Aprikos Ekstrakt 50Ml 
​
​​Aprikos ekstrakt for bruk i 23 liter øl.
Bidrar med en fruktig aroma og avrundet smak av aprikos. Perfekt for de som ønsker å kopiere 1664 Blanc.
Tilsett 12-24 timer før flasking. Flasken er tilpasset 23 liter. Ønsker du å tilsette i kun en flaske brukes ca 1 ml pr halvliter
Picture
Beerkit Enhancer 1 kg 

Benytt Muntons BeerKit Enhancer til å erstatte sukker i ditt ekstrakt eller allgrain ølsett.
BeerKit Enhancer består av 500 g spraymalt og 500 g druesukker (dextrose). Spraymalt tilfører kropp og fylde og druesukker har høyere utgjærignsgrad enn vanlig hvitt sukker.
Røres inn i vørteren i gjæringskaret eller tilsettes mot slutten av koketiden.
Picture
Dextrose / Glukose 1 kg 

Dextrose (druesukker) er det foretrukne sukkeret for karbonering av øl.
Picture
Eikechips 250G

Benyttes dersom man ønsker å simulere lagring på eikefat.
Kan med fordel trekkes i god whiskey eller cognac noen dager før det tilsettes gjæringskaret, man vil da også få litt preg av dette og man får desinfisert chipsene i samme slengen.
Alternativt burde man koke chipsen før bruk.
Picture
Gjærnæring Servomyces Kapsler (utsolgt)

Servomyces gjærnæring er et næringstilskudd til bryggegjær, som ble utviklet for tyske bryggere i et samarbeid mellom Weihenstephan og Universitet i München. Gjærnæringen er skapt i henhold til den tyske renhets-loven. Servomyces er gunstig for gjæret da det bidrar med essensielle næringstoffer som tas opp i gjærens cellestruktur.
Picture
Gjærnæring Servomyces Pulver 10 g

Servomyces D50 er en gjærtype som brukes som en biologisk gjærnæring. Grunnen til å bruke gjær framfor salter er at mineralenes biotilgjengelighet øker om de er inkorporert i cellestrukturer snarere enn om de blir servert som rene salter. Dette gjør at gjæren raskere og enklere får nyttegjort seg av næringen. 
D50 har også følgende egenskaper:
  • Reduserer fermenteringstid.
  • Forbedrer gjærens sedimenteringsprosess.
  • Stimulerer proteinsyntese og gjærvekst, i vekstfasen.
  • Stimulerer gjærens evne til å ta opp maltose og maltotriose, noe som kan øke utgjæringsgraden. 
Bruksmengde er 1g Servomyces pr 100 liter vørt for fermentering, og 2g Servomyces pr 100 liter vørt for gjæstarter/cellevekst.
Picture
Gjærnæring Wyeast (utsolgt)
​
Brukes for å gi gjæren bedre helse. Forbedrer gjæringsprosessen og sikrer deg optimal gjær, spesielt ved gjenbruk.
Inneholder diammoniumfosfat, vitaminer og nitrogen og andre mineraler. 
Gjærnæringen er spesielt nytting dersom du brygger med liten andel malt. f.eks. om du brygger med maltekstrakt, da 
En halv teskje av gjærnæringen tilsettes når det er 10 minutter igjen av koketiden.
Picture
Kakao Nibs 100g ​
Picture
Kalsium Karbonat / Desacid 100G 

Kalsiumkarbonat / CaCO3 / Kritt. 
Brukes i mesken og øker pH.
For å øke pH. 1 gr./10 l. vann gir 50 mg./l. karbonat 
Dosering: 6,5 gram/ 10 liter reduserer syreinnholdet med 1 gram /liter
Picture
Kalsium Klorid 33% 100ml 
​Kalsium Klorid Flak 1 kg 


Denne løsningen av naturlig og ren kalsiumklorid E509 (egnet for matvarer) inneholder 33% kalsiumklorid, et bryggesalt som ofte brukes av kommersielle bryggerier. Klorider gir en myk, full og mer søtet smak til øl, mens kalsium bidrar til flokkulering av proteiner og stabilisering av smaken.
Maksimum mengde kalsium og klorider som kan legges til øl er 200 mg / l
Kalsium Sulfat 100G 

Kalsiumsulfat / CaSO4 / gips. 
Mineralsalt for å øke syreverdien (gir lavere ph). 
Trekker pH ned. Vil gjøre vannet "hardere".
Løses i kaldt vann, brukes i brygg med mye humle for å unngå såpesmak.Eksempel på bruk, 12 gram til 25 liter.
Picture
Kandisirup Mørk 250Ml 

​
Picture
Kandisukker Brun 500G 

Mørkt belgisk kandissukker fra Castle malting. Mye brukt i belgiske øl.
EBC 250-450
Picture
Kandisukker Hvit 500G 

Lyst belgisk kandissukker fra Castle malting. Mye brukt i belgiske øl.
Dette kandissukkeret er helt fargeløst.
Picture
Karbonerings Drops Coopers 250G

1 tablett passer til 0,33l 
Picture
Karbonerings Drops Mangrove Jack 200G 

Karboneringsdrops Mangrove Jack's k. Has på flasker sammen med øl, for natrulig karbonering.
Posen inneholder 60 ca drops med en samlet vekt på 200g, dvs ca 3,3g pr drops. Detter er en perfekt mengde når oppskriften spesifiserer at du skal karbonere med ca 6g pr liter - da benytter du 1 drops pr halvliters-flaske.
Picture
Karbonerings Drops Munton160G

Muntons karboneringsdrops. Ett stk passer for 0,25 flaske og 2 stk passer for en halvliter.
Posen inneholder 80 drops.
Picture
Kardemomme Grønn100g
Picture
Klarning Brewers Clarex  

Dette er et klarningsmiddel som ble til for først og fremst å redusere kuldetåke. Men en gunstig og sensasjonell bivirkning er at glutenproteinet i denne prosessen også blir blir brutt ned.
Det gjør at ved bruk av dette klarningsmidlet så blir ølet glutenfritt, eller tilnærmet glutenfritt.
De testene som har vært foretatt (se også ekstern link) viser at ølet i de fleste tilfeller kommer under 10 ppm Gliadin (20 ppm er grensen for hva som kan kalles glutenfritt)
Selv om proteinene blir omdannet så er skumfasthet og smak uforandret.
Dosering:
1-2g pr 100 liter øl (4-7 dråper pr 25 liter vørter)

Dette tilsettes sammen med gjæren i gjæringskaret.
Denne flasken er nok for ca 2000 liter øl
Picture
Clarity Ferm

Clarity Ferm fjerner kjøletåke i ølet. Flasken inneholder et enzym som bryter ned polypeptidene som forårsaker kjøletåke - uten at det går på bekostning av smak og aroma.

Tilsett en flaske i 20-25 liter vørter samtidig som du tilsetter gjær, så går det helt av seg selv. 

Som en heldig bi-effekt reduseres også gluteninnholdet i ølet kraftig når du tilsetter Clarity Ferm*
Picture
Klarning Irish Moss 

​Klarningsmiddel. Tilsettes siste 15 minuttene av kokingen.
Picture
Klarning Whirlfloc

Pose med 10x2g Whirlfloc tabletter.Whirlfloc er et klarningsmiddel som anvendes på samme måte som Irish Moss, men er mer effektivt og det setter heller ingen smak.
Det motvirker også kjøletåke.
​
Dosering: 1 tabelett pr 50 - 100 liter vørter, koketid 10 -15 min
Picture
Korianderfrø 
Picture
Lactol / Melkesyre 250ML 
​
Lactic acid 80% E270 næringsmiddelgodkjent.
​Dose: 12,5ml (15g)/10L øker syrligheten med 1g/L
Picture
Lakrisrot  100g 
Picture
Laktose1 kg 

Lactose for bruk i Milk Stouts og ellers i øl en ønsker mer sødme i.
Picture
Liquid Beer Finings 

Ønsker du klarere øl? En enkel metode er å tilsette et klarningsmiddel til vørtren etter at gjæringen er over, og før du flasker eller overfører ølet til fat.
Mangrove Jack's Liquid Finings, 20ml er beregnet for 23 liter øl, dvs omtrent det du normalt har i gjæringskaret fratrukket gjærkaka som ligger på bunnen. Dette middelet tilsettes i gjæringskaret, og vent deretter i 24 timer for at sedimenter skal bunnfelle, før før flasking. Du kan også tilsette rett i ølfatet.
Picture
Malox / Eplesyre
​
Malox malic acid
Powder. Dosage: 9 g/10 l increases the acidity with 1 g/l.

The acidity of must/wine is always expressed in grams of tartaric acid/litre. In French books, you will find the acidity expressed in sulphuric acid ÷ 1.53. Acidity as tartaric acid = acidity as sulphuric acid x 1.53
Picture
Mørk Muscovadosukker 

Mørkt  mollassesukker 500g
Picture
Nellik spiker100g 
Picture
Purê Aprikos 1 kg 

Kan brukes som tilsettning i gjæringskaret etter stormgjæringen for et preg av Aprikos.
Picture
Purê Fersken 1 kg

Kvalitets pure fra Franske Ponthier. Denne puréen kan brukes til baking, desserte, i drinker eller som smakstilsetning i øl, og gir en smak av fersken.
Picture
Purê Mango 1 kg 

Kan brukes som tilsetning i gjæringskaret etter stormgjæringen for et preg av Mango.
Picture
Purê Pasjonsfrukt 1 kg 

Kan brukes som tilsetning i gjæringskaret etter stormgjæringen for et preg av pasjonsfrukt.
Picture
Spraymalt Hvete Muntons 500G 

Spraymalt, også kalt DME (dried malt extract)
Hvis en ønsker å tilsette noe hvete i vørteren uten å måtte meske den først.
Picture
Spraymalt Lys Muntons 500G  

Spraymalt, også kalt DME (dried malt extract)
Nødvendig for bruk i gjærstartere. Gjæren må formeres opp med maltose som utgangspunkt. Brukes vanlig sukker (sukrose eller fruktose) så vil ikke gjæren formere seg opp riktig og det vil bli en dårligere utgjæring.
 Kan også brukes i kokingen i de tilfellene der en ikke har oppnådd OG.
Picture
Spraymalt Medium Muntons 500G 

​
EBC 24-44: SMAKSRIK MALT SOM PASSER UTMERKET TIL BITTER. GIR ØLET EN NATURLIG OG AVRUNDET SMAK PÅ DET ENDELIGE BRYGG.
Picture
Spraymalt Mørk Muntons 500G

Et mørkt spraymalt fra engelske Munton's.
Spraymalt er malt som er ferdigmesket for deg, og så konsentrert ned og frysetørret til et fint pulver. Dette blander bryggeren så ut i vann, og koker som vanlig vørter; det er dermed perfekt for nybegynnere og bryggere som enda ikke har tatt steget over i full maltbrygging.
Men du vil fortsatt få bruk for spraymalt etter at du har begynt å meske selv:

Det brukes til å dyrke opp gjær med gjærstartere. Da er vanlig mengdeforhold 100 g spraymalt til 1 liter vann. Det gir en vørterstyrke på rundt 1.037, noe som er ideelt når man dyrker opp gjær.
Det kan brukes til å finjustere styrken på vørteren hvis man ikke fikk det forventede utbyttet etter mesken. Derfor er det lurt alltid å ha en pose med maltekstrakt stående.
Til slutt brukes det gjerne for å øke styrken på vørteren når man vil brygge et sterkere øl og man har et meskeoppsett som ikke er egnet for å meske svært sterk vørter. Det er viktig å merke seg at spraymalt er vesentlig mer konsentrert enn maltkorn. Et vanlig mål å bruke internasjonalt er "points per pound per gallon", og spraymalt pleier da å ligge på rundt 45 (noe slingringsmonn er det alltid). Oversatt til norske mål vil det si at 1 kg spraymalt blandet ut i 10 liter vann gir en vørterstyrke på rundt 1.037. Dobler man mengden vann, blir styrken halvert, osv.
Spraymalt er hygroskopisk, dvs. at det tiltrekker seg fukt fra lufta rundt. Det er derfor viktig at man lagrer det i en tett pose/beholder og presser ut lufta fra posen og stenger den godt etter bruk.
Picture
Stjerneanis 100G
Picture
Vannjusterings pakke 

​Vannjusteringssett med det du trenger for å justere ditt bryggevann for ønsket øltype. Settet inneholder salter, pH meter, spatel, strips for vannhardhet og veieskip. Vannet justeres i hovedsak for ønsket pH under mesking, men innholdet av de ulike saltene vil påvirke både smak og gjæring. Derfor følger det med flere salter som senker og øker/stabiliserer pH for at man skal kunne finne den beste blandingen til ditt vann.  Settet leveres i en praktisk beholder for oppbevaring

Med denne pakken er du godt rustet for til å justere ditt bryggevann til ønsket ølstil

Innhold:
Kalsiumkarbonat CaCO3 (kritt)
Kalsiumklorid CaCl2 33% E509
Kalsiumsulfat CaSO4 (gypsum)
Magnesiumsulfat MgSO4
Melkesyre 80%
Natriumbikarbonat NaHCO3 (Natron)
pH Meter de poche 0 -14
Vannhardhet strips
Veieskip
Spatel
Picture

Følg oss på Facebook


Åpningstider


Mandag : stengt
Tirsdag : 12:00 - 17:00
Onsdag : 12:00 - 17:00
Torsdag : 12:00 - 17:00
Fredag : 11:00 - 16:00
​Lørdag : 11:00 - 15:00
Søndag : Stengt

Kontakt oss


Tlf: 468 00 719
E-post: altibrygg@gmail.com
Adr:  Longhammarvegen 24, 5536 Haugesund, Norway
Rediger nettside - Nettsted drevet av 123nettside.no