Altibrygg AS
  • Hjem
  • Kontakt oss
  • RÅVARER
    • HUMLE
    • BASIS MALT
    • SPESIAL MALT
    • FLAKET MALT
    • FERSK GJÆR
    • TØRR GJÆR
    • TILSETNINGER
  • ØLSETT OG EKSTRAKTSETT
    • ØLSETT ALLGRAIN >
      • ALTIBRYGG EGNE ØLSETT
      • ØLSETT ALLGRAIN LAGER
      • ØLSETT ALLGRAIN ALE
    • ØLSETT EKSTRAKT
    • CIDER EKSTRAKT/HARD SELTZER
  • BRYGGEMASKINER
    • bryggemaskin utstyr og deler
    • BRYGGEMASKIN 30/40L
    • BRYGGEMASKIN 60/70L
  • BRYGGEUTSTYR
  • CO2 OG FAT
  • DIVERSE
  • ESSENSER OG DIVERSE
  • FLASKING / BOKS
  • GJÆRING
  • GLASS OG BARUTSTYR
  • KLÆR
  • KOMPLETTE PAKKER
  • MAD MILLIE
  • RENGJØRING
  • TAPPEUTSTYR
  • VIN
  • Hjem
  • Kontakt oss
  • RÅVARER
    • HUMLE
    • BASIS MALT
    • SPESIAL MALT
    • FLAKET MALT
    • FERSK GJÆR
    • TØRR GJÆR
    • TILSETNINGER
  • ØLSETT OG EKSTRAKTSETT
    • ØLSETT ALLGRAIN >
      • ALTIBRYGG EGNE ØLSETT
      • ØLSETT ALLGRAIN LAGER
      • ØLSETT ALLGRAIN ALE
    • ØLSETT EKSTRAKT
    • CIDER EKSTRAKT/HARD SELTZER
  • BRYGGEMASKINER
    • bryggemaskin utstyr og deler
    • BRYGGEMASKIN 30/40L
    • BRYGGEMASKIN 60/70L
  • BRYGGEUTSTYR
  • CO2 OG FAT
  • DIVERSE
  • ESSENSER OG DIVERSE
  • FLASKING / BOKS
  • GJÆRING
  • GLASS OG BARUTSTYR
  • KLÆR
  • KOMPLETTE PAKKER
  • MAD MILLIE
  • RENGJØRING
  • TAPPEUTSTYR
  • VIN
Search by typing & pressing enter

YOUR CART

FLAKET MALT

Kr 45 pr kg

Kr 75 pr kg flaked ris

Kr 160 pr kg ris skall

Kr 90 kverning hel sekk
Kr 20 kverning 1-4 kg
Kr 40 kverning 5 kg +
FLAKET BYGG
Flaket bygg brukes tradisjonelt i irsk tørr stout for å gi mykere og rundere munnfølelse, og også bedre skumfasthet. Det brukes da gjerne i mengdeforhold rundt 10 %.
Flakede kornsorter generelt er valset og varmebehandlet, slik at de kan brukes rett i mesken uten å forkokes. Men de inneholder ingen egne enzymer, så de må meskes sammen med annet malt.
Picture
FLAKET HAVRE
Flaket havre brukes tradisjonelt i engelsk havre stout. Det gir en rundere munnfølelse og bedre skumfasthet.
Flakede kornsorter generelt er valset og varmebehandlet, slik at de kan brukes rett i mesken uten å forkokes. Men de inneholder ingen egne enzymer, så de må meskes sammen med annet malt
Picture
FLAKET HVETE 
​
Flaket hvete brukes mye i belgiske øl, både witbier og ulike typer surøl. Det brukes gjerne i mengdeforhold rundt 50 % og er da en ekstraktgiver som bidrar med svært lite farge. Det gir også sterkere skumfasthet.
Flakede kornsorter generelt er valset og varmebehandlet, slik at de kan brukes rett i mesken uten å forkokes. Men de inneholder ingen egne enzymer, så de må meskes sammen med annet malt. Unntaket er hvis man skal brygge surøl der det er ønskelig med store mengder stivelse i vørteren, men det er da for viderekomne.
Picture
FLAKET MAIS 
I makrobryggeriverdenen brukes mais for å gi et svært lett og lettdrikkelig øl. De fleste internasjonale pilsnerbryggerier bruker mais eller ris på denne måten. Men det brukes også av andre bryggerier i mellomstørrelse. Det ærverdige Fullers-bryggeriet bruker f.eks. en tilmålt mengde mais i sine øl for å justere tyngden.
I flaket form er mais lettvint å bruke for en hjemmebrygger. Flakede kornsorter generelt er valset og varmebehandlet, slik at de kan brukes rett i mesken uten å forkokes. Men de inneholder ingen egne enzymer, så de må meskes sammen med annet malt.
Picture
Flaket Ris
I makrobryggeriverdenen brukes flaket ris for å gi et svært lett og lettdrikkelig øl. De fleste internasjonale pilsnerbryggerier bruker mais eller ris på denne måten. Men det brukes også av andre bryggerier i mellomstørrelse.
I flaket form er ris lettvint å bruke for en hjemmebrygger. Flakede kornsorter generelt er valset og varmebehandlet, slik at de kan brukes rett i mesken uten å forkokes. Men de inneholder ingen egne enzymer, så de må meskes sammen med annet malt
Picture
RISSKALL 
Når en bruker ris-skall i mesken så blir mesken mer porøs og lettere å vaske ut.
Spesielt når en bruker hvete og rug så kan det være lurt å også bruke ris-skall.
Ris-skallet gir ikke noe smak og ikke noe mer utbytte i seg selv.
Picture
TORRIFIED WHEAT MALT
EBC: 3,5
Torrefied Wheat fra Crisp Malting Group er umaltet, puffet hvete som gir myk konsistens og ekstra skumfasthet.
Da torrified wheat er varmebehandlet, kan det brukes som erstatning for flaket hvete. Og i likhet med flaket hvete må det meskes og kan altså ikke brukes i ekstraktbrygging.
Picture

Følg oss på Facebook


Åpningstider


Mandag : stengt
Tirsdag : 11:00 - 17:00
Onsdag : 11:00 - 17:00
Torsdag : 11:00 - 17:00
Fredag : 11:00 - 17:00
​Lørdag : 12:00 - 16:00
Søndag : Stengt

Kontakt oss


Tlf: 468 00 719
E-post: altibrygg@gmail.com
Adr:  Karmsundgata 52, 5531 Haugesund, Norway
Rediger nettside - Nettsted drevet av 123nettside.no