Altibrygg AS
  • Hjem
  • Kontakt oss
  • RÅVARER
    • HUMLE
    • BASIS MALT
    • SPESIAL MALT
    • FLAKET MALT
    • FERSK GJÆR
    • TØRR GJÆR
    • TILSETNINGER
  • ØLSETT OG EKSTRAKTSETT
    • ØLSETT ALLGRAIN >
      • ØLSETT ALLGRAIN LAGER
      • ØLSETT ALLGRAIN ALE
    • ØLSETT EKSTRAKT
    • CIDER EKSTRAKT
  • BRYGGEMASKINER
    • BRYGGEMASKIN 30 L
    • BRYGGEMASKIN 60L
  • KOMPLETTE PAKKER
  • BRYGGEUTSTYR
  • FLASKING / BOKS
  • CO2 OG FAT
  • RENGJØRING
  • GJÆRING
  • BØKER
  • VIN
  • DIVERSE
  • Hjem
  • Kontakt oss
  • RÅVARER
    • HUMLE
    • BASIS MALT
    • SPESIAL MALT
    • FLAKET MALT
    • FERSK GJÆR
    • TØRR GJÆR
    • TILSETNINGER
  • ØLSETT OG EKSTRAKTSETT
    • ØLSETT ALLGRAIN >
      • ØLSETT ALLGRAIN LAGER
      • ØLSETT ALLGRAIN ALE
    • ØLSETT EKSTRAKT
    • CIDER EKSTRAKT
  • BRYGGEMASKINER
    • BRYGGEMASKIN 30 L
    • BRYGGEMASKIN 60L
  • KOMPLETTE PAKKER
  • BRYGGEUTSTYR
  • FLASKING / BOKS
  • CO2 OG FAT
  • RENGJØRING
  • GJÆRING
  • BØKER
  • VIN
  • DIVERSE
Search by typing & pressing enter

YOUR CART

FERSK GJÆR

WLP001 CALIFORNIA ALE 
​


WLP001 California Ale fra White Labs er en av verdens mest populære gjær i ølbrygging både blandt bryggerier og til hjemmebrygging.
Har du tenkt å brygge en amerikansk IPA eller pale ale, så er dette den perfekte gjærstammen.
Denne gjærstammen er berømt for sine rene smaker, evne til å balansere ølet og kan brukes til de aller fleste øltyper. Gjærstammen fremhever humlesmakene og er ekstremt allsidig
Picture
WLP002 ENGLISH ALE 
​

En klassisk ESB- gjærstamme fra et av Englands største uavhengige bryggeri. Denne gjærstammen passer best til engelske øltyper som mild, bitter, porter, og engelsk stout. Gjærstammen vil produsere et veldig rent øl, og etterlate restsødme grunnet lav utgjæring.
  • Utgjæring: 63-70 %
  • Flokkulering: Meget høy
  • Foretrukket gjæringstemperatur: 18-20°C
  • Alkoholtoleranse: Medium
Picture
WLP004 Irish Ale 

Denne gjærstammen er fra et av de eldste stout- produserende bryggeriene i verden. Du kan kjenne et hint av diacetyl når ølet er ferdigjæret, balansert med en tørr, crisp og lett fruktighet. Perfekt til Irish ale, stout, porter, brown, red ale og en spennende pale ale.

  • Utgjæring: 69-74 %
  • Flokkulering: medium til høy
  • Foretrukket gjæringstemperatur: 18-20°C
  • Alkoholtoleranse: Medium til høy
Picture
WLP007 DRY ENGLISH ALE 

Ren, høy- flokkulent og med høy utgjæring er stikkord som beskriver denne gjærstammen. Meget populær gjær som kan sammenlignes med WLP002 når det gjelder smaksprofil. WLP007 har 10 % høyere utgjæring enn WLP002. Dette tar vekk restsødmen som kjennetegner WLP002, og passer dermed bedre til øl med høyere OG. Den gjærer fort ut og man kan oppnå 80 % utgjæring selv ved øl på ABV 10 %.
Utgjæring: 70-80 %
Flokkulering: høy
Foretrukket gjæringstemperatur: 18-21°C
Alkoholtoleranse: medium
Picture
WLP013 LONDON ALE   

Gjær som passer til tørre øl med maltpreg. Gjæren gir en kompleks, eikepreget ester- karakter til ølet. Humlebitterheten kommer tydelig frem. Passer til klassiske britiske pale ales, bitter og stout. Den flokkulerer mindre enn WLP002 and WLP005.

- Utgjæring: 67-75 %
- Flokkulering: medium
- Foretrukket gjæringstemperatur: 19-22°C
- Alkoholtoleranse: medium
Picture
WLP029 GERMAN KØLSCH ALE 
​
Denne gjærstammen er fra en liten bryggeripub i Køln i Tyskland. Hvis du skal brygge en Kölsch er dette gjæren å bruke. Den passer også til Altbier og til lyse øl som blonde. Den fremhever humlekarakter, likt WLP001. Det produseres ørlite svovel under fermenteringen som vil forsvinne når ølet lagres. Du vil stå igjen med en super- klar øl som best kan sammenlignes med et lyst lager- øl.
  • Utgjæring: 70-78 %
  • Flokkulering: medium
  • Foretrukket gjæringstemperatur: 18-20°C *
  • Alkoholtoleranse: medium til høy
* Mange mener at denne gjæren bør gjære på lavere temperaturer, som 12-15°C. Prøv deg frem og se hva som faller best i smak
Picture
WLP066 LONDON FOG ALE 

​This strain is a great choice for New England-style IPAs. It produces a medium-ester profile similar to WLP008 East Coast Ale Yeast and leaves some residual sweetness, which helps accentuate both malt and hop flavors and aromas. 

Attenuation: 65.00-70.00%
Flocculation: Medium to Low
Alcohol Tolerance: Medium - High (8 - 12%)
Fermentation Temperature: 18-22
Picture
WLP300 HEFEWEIZEN 

WLP300 Hefeweizen Ale Yeast. This famous German yeast strain is used in the production of traditional, authentic wheat beers. It produces banana and clove notes and leaves the desired cloudy look of traditional German wheat beers.
Alkoholtoleranse: Middels
Utgjæring: 72-76%
Flokkulering: Lav
Anbefalt gjæringstemperatur: 20-22°C
WLP410 BELGIAN WIT ALE 

Dette er den originale gjærtypen som brukes til belgisk Wit. Lett fenolisk og syrlig.

  • Utgjæring: 74-78 %
  • Flokkulering: lav til medium
  • Foretrukket gjæringstemperatur: 19-23°C
  • Alkoholtoleranse: medium
WLP550 BELGIAN ALE 

Saison, Belgiske Ales, Belgiske Reds, Belgiske Browns og White beers er kun noen få av de ølene som er å finne blant de klassiske belgiske øltypene og som kan brygges med denne gjærstammen. Fenolisk og krydderaktige smaker vil være tydelig, med mindre toner av frukt enn WLP500.
Picture
WLP800 PILSNER LAGER 

Dette er en klassisk lager- gjær som brukes til å brygge tsjekkisk pilsner. Den gir maltpreg til ølet og en tørr finish. Denne gjærtypen passer også perfekt til brygging av andre tradisjonelle europeiske pilsnere.
  • Utgjæring: 72-77 %
  • Flokkulering: medium til høy
  • Foretrukket gjæringstemperatur: 10-13°C
  • Alkoholtoleranse: medium
Picture
WLP830 GERMAN LAGER 
Denne gjærstammen er en av de mest brukte lager-gjærene  i verden. Den løfter frem maltet i ølet og lager et meget rent øl. Perfekt til alle typer tysk lager, pilsner, oktoberfest og marzen.
  • Utgjæring: 74-79 %
  • Flokkulering: medium
  • Foretrukket gjæringstemperatur: 10-13°C
  • Alkoholtoleranse: medium
Picture
WLP840 AMERICAN LAGER 

Denne gjærstammen blir brukt til produksjon av amerikansk lager. Den gir et tørt og rent øl med et hint av eple- fruktighet. Svovel- og diacetyl- produksjon er minimal.
  • Utgjæring: 75-80 %
  • Flokkulering: medium
  • Foretrukket gjæringstemperatur: 10-13°C
  • Alkoholtoleranse: medium
Picture

Følg oss på Facebook


Åpningstider


Mandag : stengt
Tirsdag : 12:00 - 17:00
Onsdag : 12:00 - 17:00
Torsdag : 12:00 - 17:00
Fredag : 11:00 - 16:00
​Lørdag : 11:00 - 15:00
Søndag : Stengt

Kontakt oss


Tlf: 468 00 719
E-post: altibrygg@gmail.com
Adr:  Longhammarvegen 24, 5536 Haugesund, Norway
Rediger nettside - Nettsted drevet av 123nettside.no